Güney Koreli piyanist Hyun Sook Tekin kariyerini Türkiye'de çiziyor!

Güney Kore'deki ailesini geride bırakarak yüksek lisans için Almanya'ya giden ve evlenerek İstanbul'a yerleşen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Kore asıllı Doç. Dr. Hyun Sook Tekin, 15 yılı aşkın süredir Türkiye'de yaşamını sürdürüyor. İşte, haberin ayrıntıları..

Piyano öğrenimine 5,5 yaşında Güney Kore'nin Daego semtinde başlayan Tekin, Kyungpook National Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar, Müzik Fakültesi'nde ise Piyano Ana Dalı ile Müzik Pedagojisi bölümünü bitirdi. 2004 yılında yüksek lisans eğitimi için Almanya'ya giden Tekin, Almanya'nın ünlü piyanistlerinden Prof. Klaus Schilde'nin öğrencisi olarak Weimar'da Hochschule für Musik-Franz Liszt'de yüksek lisans yaptı.

Doktorasını Türkiye'de tamamlayan Tekin,"Tez yazmaya devam ederken 2008'de oğlum dünyaya geldi. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladım. 2010'da doktorayı tamamladıktan sonra 2011'de yardımcı doçentliği aldım. 2013 sonunda doçentlik sınavımı verdim ama 2015'te kadromu alabildim. Şu anda doçent olarak devam ediyorum, ama profesörlük süresi de tamamlandı."



"Sıfır Türkçe'yle geldim. İlk 2 sene dil öğrenme sürecinde biraz zorlandım. Eşim ilk başta tercüme edeceğini söyledi ama tercüme de bir yere kadar. 5 dakika geçince bırakıyordu. Kendim öğrenmeye çalıştım, 6 ay kursa gittim. Doktora eğitimim de İngilizce'ydi. o yüzden çok da zaman ayıramadım. Sonra televizyondan dizileri, haberleri izleyerek ve gazete okuyarak geliştirdim. 2 sene sonra daha rahat edebildim. Günlük konuşmada bir sorun çekmiyordum ama üniversiteye girdikten sonra resmi dil öğrendim. Şu anda dışarıda beni görenler bana hala yabancı olarak bakıyor olabilir de ben kendimi buralı gibi hissediyorum. O kadar uzun senedir burada yaşayınca bazı şeyleri benimsiyorum. 'Sen bizden de Türksün' diyenler de oldu, olmadı değil" şeklinde açıklama yaptı.

Rapçi Norm Ender ünlülere meydan okudu! Hepsi yapmaya başladı...

İLİŞKİLİ HABER

Rapçi Norm Ender ünlülere meydan okudu! Hepsi yapmaya başladı...
Sinan Akçıl Ferhat Göçer'e "Densiz" dedi!

İLİŞKİLİ HABER

Sinan Akçıl Ferhat Göçer'e "Densiz" dedi!
Serenay Sarıkaya tatil dönüşü temposuna kaldığı yerden devam edecek!

İLİŞKİLİ HABER

Serenay Sarıkaya tatil dönüşü temposuna kaldığı yerden devam edecek!

BİR YORUM YAPIN 0