Ankara'da halk ekmek büfeleri kapanıyor!

Ankara'da, halk ekmek büfelerinin yerini, 4 bin 600 bakkala sağlanacak şekilde marketler alıyor. İşte, haberin ayrıntıları...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bakkallara ve çiftçilere yönelik ekonomik kalkınma planıyla ilgili konuştu. Kırsal alanlarda sözleşmeli üretim modelini hayata geçireceğini belirterek, üretilen ürünleri de zincir marketlere dönüştüreceği mahalle bakkalları aracılığıyla halkın hizmetine sunacağına ilişkin vaatlerde bulundu.

Yavaş, "Halk ekmek büfeleri ortadan kalkıyor. Bunun yerine merkezde bulunan 4 bin 600 bakkala, istedikleri takdirde zincir marketler gibi içini ve dışını yenilemek suretiyle bizim bayilerimiz olmaları için imkan sağlayacağız. Ayaş tarafından süt satın alacağız orada satılacak. Aynı zamanda köylerde hayvancılığı teşvik ederek burada yemini vererek ucuz üretim yapmalarını sağlayarak insanlara ucuz et yedireceğiz. Ürünleri halk market satacak..."

Mansur Yavaş

Mansur Yavaş

"..Bunun yanında da en az 50 ile 100 kalem arasındaki malın halk marketler de satılmak suretiyle bakkalların bir zincir mağazası olmalarını sağlayacağız. Bakkallardan belirli bir miktarda depozito almak suretiyle vereceğimiz mal karşılığı bakalları zincir mağazalarla rekabet eder hale getireceğiz. Dolayısıyla bugün bakkallık mesleği de büyük marketlerin altında eziliyor. Onlarda ezilmemiş olacak bu arada da köylerdeki tarımsal kalkınmaya da faydamız olacak" açıklamasında bulundu.

Islak araba döşemesi nasıl kurutulur?

İLİŞKİLİ HABER

Islak araba döşemesi nasıl kurutulur?
Selda Bağcan yeğenleriyle konser verdi! Konserde ezan okununca...

İLİŞKİLİ HABER

Selda Bağcan yeğenleriyle konser verdi! Konserde ezan okununca...
Araştırmalara göre iyimser olmak ömrü uzatıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Araştırmalara göre iyimser olmak ömrü uzatıyor!

BİR YORUM YAPIN 3

Angaralı 4 yıl önce

Halk ekmeği bakkal ekmeklerinden 1000 kat kaliteli ve ucuz. Ekmek veren bu sistemi yok et sonra kalitesiz üretilmiş naylon ekmekçilere neymiş destek deseydin ki onlarada bu kalite aynı fiyatta üretsin o zaman

Mrt 4 yıl önce

Peki şuanda ekmek büfesi işleten ler ne olacak ?

Toplam 2 beğeni

ismail hakki efendi 4 yıl önce

garibanlar aliyordu bufelerden fiati firindan ucuzdu ekmegide kaliteliydi yanlis olmus

Toplam 5 beğeni