Şule Yüksel Şenler Türkan Şoray'ı anlattı: İki elim mahşerde yakandadır anam...

Hayatını kaybeden yazar, düşünür Şule Yüksel Şenler, 1970 yapımı Birleşen Yollar filminin de yazarıydı. Film, Şenler'in Huzur Sokağı adlı romanından birebir uyarlanmıştı. Şenler, film çekimi sırasında oyuncu Türkan Şoray'ın gözyaşlarını ve hiçbir şekilde haberleştirilmeyen sözlerini yıllar sonra paylaşmıştı. İşte o hikaye!

Hayatını kaybeden yazar ve düşünür Şule Yüksel Şenler, Huzur Sokağı adlı romanıyla akıllarda yer edinmiş bir isim. 1970 yapımı Birleşen Yollar filminin çekilmesine öncülük eden bu roman, oyuncu Türkan Şoray için de dönüm noktası olmuştu. Şenler'in Huzur Sokağı adlı romanından uyarlanan filmde, Türkan Şoray ve İzzet Günay başroldeydi. Şoray, o filmin çekimleri sırasında kendisi için büyük bir itirafta bulunmuştu. Şenler, o hikayeyi yıllar sonra aktardı.

birleşen yollar filmi

birleşen yollar filmi

Şoray, filmde çekilen namaz kılma sahnesinden çok etkilenir. Bir süre sonra hıçkırıklara boğulup ağlamaya başlar. Şenler, o anları şu sözlerle anlatıyor:

'Şoray'ın namaz sahnesi vardı. Orada ellerini açmış dua ederken kendisini öyle kaptırdı ki; çekim bitti, herkesi dışarı çıkardı. O hıçkırıklarla ağlıyor annesine, 'Anam, mahşer günü ellerim yakandadır anam! Beni bu yollara sen sürükledin.' diyerek hıçkırıklarla ağlıyordu. Onun bağıra çağıra ağlamasını ve söylediklerini an be an duyan gazeteciler, bu konuda tek bir satır yazmadılar. Rolünden nasıl etkilendiğini gizlediler.'

Film; sosyetik bir genç kız ile muhafazakar bir üniversite öğrencisi gencin aşkını anlatıyordu.

Buse Varol bu tarzı tercih etti! Sezonun en trend hamile giyim modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Buse Varol bu tarzı tercih etti! Sezonun en trend hamile giyim modelleri
Naim Süleymanoğlu'nun kızları: Babamızın madalyaları kayıp

İLİŞKİLİ HABER

Naim Süleymanoğlu'nun kızları: Babamızın madalyaları kayıp

BİR YORUM YAPIN 14

Eser 1 yıl önce

Kimse kendisinin son nefesinde ne hal üzerinde olacağını bilemez. Sağı solu değil de kendi imanımızı kurtarmaya bakalım. Türkan hanımda belkide bu film sık sık aklına geliyor başka şeylere dalıyordur bilemeyiz.

Toplam 2 beğeni

Aslı 3 yıl önce

Tamam o piyasaya girmeye sebep olan annesi olmuş da Allah kendisine de akıl fikir vermiş. Bu filmden sora kaç filmde daha oynadı Rüçhan Adlı denen adamla kaç yıl daha nikahsız beraberlik yaşadı ve şu an yaşı 75 ama hayat tarzı halen aynı. O da kızına hiçbir şey anlamamış ki kızı da aynı şekilde yaşıyor. Ama yine Allah ölmeden hidayet versin ona da diğerlerine de bizlere de.

Toplam 6 beğeni

falcon 4 yıl önce

her insanın içinde var yeter ki iç dünyasına doğru yolculuğa bir adım atsın ama işte yaptığın iş olsun eş dost ortamları olsun uğraştığın malayani işler olsun illa ki birşeyler engel oluyor Allah hepimize hidayet versin sonumuzun ne olacağı belli değil ...

Toplam 7 beğeni

Ferde 4 yıl önce

Ondan sonra daha ne rollerde oynadı.. Demekki tesir etmemiş..

Toplam 6 beğeni

Aystgn 4 yıl önce

Haramda huzur arayana huzur haram olur.sadece Türkan şoray değil bütn ünlüler maddiyatla boşluklarını dolduramıyorlar..çoğu eroin içki kumarda oradan oraya savruluyor

Toplam 15 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun