Kadınlar iş hayatında 'erkek gibi davranmak' zorunda hissediyor

Dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre toplumsal cinsiyet bakış açısından ele alındığında, kadınların yüzde 40´ı sektörde kadın olmanın zorluğuna dikkat çekerken, yüzde 25´i de mesleki hayatında bazen 'erkek gibi davranmak' zorunda kaldığını kabul ediyor.

British Council araştırma firması 255 sanat profesyonelinin katılımıyla gerçekleştiridiği  'Kültürde Kadın Gücü' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İş gücünün yarıdan fazlasının kadın olduğu bilinen kültür-sanat sektöründeki kadın profesyonellerin ve yöneticilerin ihtiyaç ve isteklerini ortaya çıkarmak için yaptıkları bu araştırmada Türkiye´de yaratıcı sektörlerde yer alan kadın liderlerin profilleri, mevcut rolleri ve etkileri incelendi.

Sonuçlara göre; Sektörde çalışan kadın profesyoneller ve yöneticilerin yüzde 80´inin fiziksel çalışma ortamlarından, yüzde 79´unun iş arkadaşlarından ve yüzde 72.5´inin üst kademe yöneticilerinden memnun olduğu ortaya çıkıyor.

çalışan kadın

çalışan kadın

Kültür-sanat sektöründeki maaşların, diğer sektörlere kıyasla daha düşük olduğunu düşünen kadın profesyonellerin yüzde 66´sı, maaşlarının aylık masraflarını karşılamak için yeterli olmadığı için yüzde 53´ü geçinmek için ebeveynlerinden, yüzde 39´unun ise eşlerinden/partnerlerinden desteğe ihtiyaç duyuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu´nun son verilerine göre de, 2017 yılı itibariyle Türkiye´de erkeklerin istihdam oranı yüzde 72.5 iken kadınların istihdamı ise yüzde 33.6 oldu.

Arka Sokaklar'da Hüsnü Çoban'ın kızını Ecem Öz oynayacak!

İLİŞKİLİ HABER

Arka Sokaklar'da Hüsnü Çoban'ın kızını Ecem Öz oynayacak!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0