9. Uluslararası Malatya Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleşti

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği'nin desteğiyle bu yıl 9.'su düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Film Festivali'nin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Malatyalı aktör Oktay Kaynarca ve Hababam Sınıfı filmi oyuncuları da destek verdi.

Bu yıl 9.'su düzenlenecek olan Malatya Film Festivali için basın toplantısı gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Valiliği, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan festivale bu yıl, birçok ünlü isim de destek veriyor. Uzun metraj filmler yarışması jüri başkanı, bu yıl Derviş Zaim oluyor. Festivalin basın toplantısına; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kısa metraj filmler yarışması jüri başkanı Müfit Can Saçıntı, festival sunucusu Oylum Talu, festival direktörü Haydar Işık, Malatyalı aktör Oktay Kaynarca ve Hababam Sınıfı oyuncuları katıldı. Yasemin.com ekibinden Hüsna Köşger, toplantıyı yerinde takip etti.

9. Uluslararası Malatya Film Festivali

9. Uluslararası Malatya Film Festivali

'AMAÇ: MALATYA'NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, festivalle ilgili olarak; 'Bizim buradaki amacımız; öncelikle Malatyamızın tanıtımına, sinemamıza ve sanatçılarımıza bir katkı sağlayabilir miyiz, bu katkıların kümülatif toplandığı ve topluma bir mesaj olarak yansıtıldığı bir mesaj hürriyetine büründürebilir miyiz?' açıklamasında bulundu.

Gürkan sözlerine şöyle devam etti; 'Malatya'dan çok güzel sanatçılar çıkmıştır. Bugün Kemal Sunal'ı aldığınızda, Türk sineması ölü doğar. Ve Kemal Sunal, Türkiye'nin ortalamasıdır. Türkiye'nin ortalaması da Malatya'dır. Malatya kültürü, Türkiye'nin ortalamasıdır.'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Bu yıl biraz daha Malatya'nın geneline yayıldı. Biraz daha halkta karşılık buldu. İnsanların, daha fazla ilgi duyup daha fazla ulaşılabilir olması için farklı etkinlikler yapıldı. Çünkü sadece birkaç sinema salonunda filmler yayımlanıyordu. Bu yıl; huzurevlerinden, çocuk esirgeme kurumlarına kadar uzak ilçelerden mahallelere kadar farklı farklı mecralarda düzenlenecek olması, bu festivalin en önemli unsurlarından biri. Önemli olan da, bulunduğu yörenin halkının önce sahiplenmesi sonra Dünya çapında tanınırlığının oluşturulması.' açıklamasını yaptı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Malatyalı hemşehrilerimizi oyuncularımızla, müzisyenlerimizle, sanatçılarımızla buluşturmak istiyoruz. Ve bu farkındalığı oluşturmak niyetindeyiz. Bunun için umuyorum ki; 9. Uluslararası Malatya Film Festivali, önceki yıllar olduğu gibi bu yıl da Malatyamız'da, güzel ve yüksek bir katılımla gerçekleşecek.' açıklamasını yaptı.

Festival direktörü Haydar Işık

Festival direktörü Haydar Işık

Festival direktörü Haydar Işık ise, 'Birçok yenilik yaptık. Festivalimizin içeriğine yeni etkinlikler kattık. Kimsesiz çocuklara sinema eğitimi verdiriyoruz. Festivalin tamamında, bütün etkinliklerin sonunda eğer tek bir yüreğe samimi dokunabiliyorsak ne mutlu bize.' değerlendirmelerinde bulundu.

'SANATÇILARDAN DESTEK'

müfit can saçıntı

müfit can saçıntı

Festivalde kısa metraj filmler yarışması jüri başkanlığını yapacak olan senarist ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, festival ile ilgili duygularını, 'Malatya Film Festivali'nin halka ve tabana yayıldığını gördüm. Diğer festivallerimiz de güzel ama bu sanki bir fark oluşturmuş. Halkı işin içerisine katan etkinlikler var. Onlar çok hoşuma gitti. Başkanın tavırlarını gördüğüm kadarıyla, gerçekten özgür ve demokratik, her kesimi ve her görüşü kucaklayan bir ortam hazırlamışlar. Hoşuma gitti ve ben de yer almak istedim.' sözleriyle ifade etti.

Oylum Talu

Oylum Talu

Festivalin moderatörlüğü bu yıl, Oylum Talu'ya emanet. Heyecanını açıkça belli eden Talu, duygularını, 'Festival'in bu yıl 9.'su gerçekleştirilecek. Çok güzel atölyeler, çok güzel çalışmalar ve farklı etkinlikler var. Çok keyifli, kapsamı geniş bir festival. Ve giderek her sene adını daha fazla duyuruyor.' sözleriyle ifade etti.

Oktay Kaynarca

Oktay Kaynarca

Aslen Malatyalı olan ve festival toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın daveti üzerine katılan Oktay Kaynarca, festivalle ilgili olarak, 'Sinema festivallerinin önemine çok inanıyorum. Ne kadar çok duyurabilirsek, festival ne kadar çok ses getirirse, ne kadar çok dikkate alınırsa o kadar çok işe yarayacaktır.' açıklamasını yaptı.

Teoman Ayık ve Ahmet Arıman

Teoman Ayık ve Ahmet Arıman

Festivale destek veren isimler arasında Hababam Sınıfı filmi ile şöhreti elde eden oyuncular; Teoman Ayık, Ahmet Arıman, Dilaver Gür, Tuncay Akça ve Ergun Sözen de vardı. Filmde Dilaver rolünü canlandıran Dilaver Gür, toplantıda bulunma nedenlerini, 'Uluslararası Malatya Film Festivali'ne bir katkıda bulunmak için buradayız.' sözleriyle ifade etti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Hababam Sınıfı'nın Boncuk'u yıllar sonra ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Hababam Sınıfı'nın Boncuk'u yıllar sonra ortaya çıktı!

BİR YORUM YAPIN 0