Umre vizesi için gerekli işlemler nelerdir? Umre'ye nasıl gidilir 2019

Umre ziyareti ile Hac ziyaretinin arasındaki fark Hac ziyareti Zilhicce ayında yapılırken, Umre için Zilhicce ayı hariç yılın herhangi bir ayında ziyaret yapılmaktadır. Peki, Umre ziyareti için yapılması gereken işlemler nelerdir? Müslüman aleminin kalbinin titrediği gitmek için gün saydığı Umre'ye giderken yapılması gereken tüm işlemler adım adım içeriğimizde bulabilirsiniz.

Umre ziyaretine küçük Hac denmektedir. Umre ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, ihram giyilerek tavaf, say gibi ibadetleri yerine getirdikten sonra tıraş olarak ihramdan çıkmaktır. Safa ile Merve arasında say yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen ibadet demektir. Umre ziyaretini bitiren müminlere Mutemir denmektedir. Mutemir'in anlamı Yarı Hacı olarak bilinir. Umre ibadetinin iki temel farzı bulunmaktadır. Bunlardan ilki ihram; diğeri ise tavaftır. İhram farzı şart; tavaf farzı ise rükundur. Peki, Umre ziyareti için yapılması gereken işlemler nelerdir? İşte, Umre için gerekli evrak ve belgeler...

Umre için gerekli evraklar

Umre için gerekli evraklar

UMRE İÇİN GEREKLİ VİZELER;

- Uçuş tarihinden itibaren en az 7 ay geçerli olan çipli bir pasaport gerekmektedir. Çipli pasaport, biyometrik pasaport ya da elektronik pasaport olarak bilinir.

Umre nasıl gidilir 2019

Umre nasıl gidilir 2019

- Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı, nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisini yanınızda bulundurmayı unutmayınız.

Umre ziyareti nasıl yapılır

Umre ziyareti nasıl yapılır

- 2 adet vesikalık fotoğraf arka fon beyaz olacak şekilde yapınız.

- 45 yaşının altında eşi ile gideceklerden nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneğini yanınızda bulundurunuz.

Umre işlemleri için gerekli evraklar

Umre işlemleri için gerekli evraklar

- Çocukları ile giden ailelerden nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.

- 45 yaşının altında yalnız bayanlar yanlarında birinci dereceden akrabası olmadan Suudi Arabistan kanunlarına göre kesinlikle Umre’ye gidemezler. Bu kural göz önünde bulundurulmalıdır.

18 Yaşının altında anne ve babası ile gitmeyecek olan çocuklar için yanlarında birinci dereceden akrabası olmadan Suudi Arabistan kanunlarına göre kesinlikle Umre’ye gidemezler. Yanlarında birinci dereceden akrabası olsa bile vize garantisi verilmez.

- 45 Yaşın üstündeki bayan veya erkek ister tek gitsin, ister eşi ile gitsin fark etmeksizin vize için sadece 1, 2 ve 3 maddeler yeterlidir.

Muvafakatname örneklerine bakarak, doğru muvafakatnameyi yazmaya özen gösteriniz.

Umre için gerekli evraklar

Umre için gerekli evraklar

- Tahhütname örneklerine bakarak, doğru tahhütnameyi yazmaya özen gösteriniz.

- Tüm evrakların hazır olmasına rağmen bazen teknik sebeplerden dolayı, bazen de konsolosluk tarafından kaynaklanan durumlardan dolayı vizelerde sıkıntı olabileceğini unutmayınız.

BİR YORUM YAPIN 0