Maşukiye'ye nasıl gidilir? Maşukiye'de kahvaltı yapılacak yerler Sonbahar'da Maşukiye

Sonbahar ve kış aylarında ayrı bir güzelliği olan adeta Rabbimizin doğa harikası yerlerinden biri olan Maşukiye Kocaeli her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Daha önce hiç gitmeyenlerin gözlerini kamaştırdığı ve mutlaka herkesin görmesi gerektiği Maşukiye hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Bu araştırmada Maşkukiye'ye nasıl gidilir?sorularına cevap bulabilirsiniz.

Maşukiye, Kocaeli il merkezine sadece 36 kilometre uzaklıkta olan Kartepe'ye 13 kilometre yakınlıkta bir mahalledir. Son yıllarda popülaritesi artan Maşukiye özellikle sonbahar mevsiminde doğa harikalarından birisi olarak kabul edilir. Hem hafta içi hem de hafta sonu olmak üzere kolay bir şekilde ulaşımını sağlayabileceğiniz bu yerin içerisinde kalabileceğiniz butik oteller, uzun uzun kahvaltı edebileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Şehrin yoğunluğundan sıkılıp, iş stresini ortadan kaldırmak isteyenler için kısa bir kaçamak yapabileceğiniz destinasyondur. Giderken TEM ve E5 yolu güzergahı izleyebileceğiniz Maşukiye'de İzmit tabelasını takip etmeniz gerekiyor. Adapazarı yönüne döndükten sonra Sapanca sapağından girin ve bir 10 dakika sonra Maşukiye’ye ulaşmış olacaksınız. Trenle Maşukiye’ye gitmek isteyenler ise Haydarpaşa garından trene binip, indikten sonra yaklaşık 1 kilometre yürümesi gerekiyor.

maşukiyeye nasıl gidilir

maşukiyeye nasıl gidilir

PEKİ MAŞUKİYE'DE NERELER GEZİLİR?

Hafta sonu günü birlik Maşukiye'ye giden kişiler, orada bulunan restoran ve köy işi yapılan gözleme tarzı kafeleri ziyaret edebilir. Özellikle Kocaeli merkezinden kolay bir şekilde ulaşım sağlamak mümkündür. Fakat İstanbul için 129 kilometrelik bir yolun gidilmesi gerekecektir. Her ne kadar uzun gözükse de yaklaşık 1,5 saat sürüyor.

Maşukiyede gezilecek yerler

Maşukiyede gezilecek yerler

Ancak sabah çıkacağınız yolda Maşukiye'den sonra Sapanca'ya uğrayabilirsiniz. Öğle yemeği için burada bulunan Alabalık restoranlarını tercih edebilir, akarsuların üzerinde bulunan mesire yerlerinde huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

Maşukiye

Maşukiye

Uzun bir doğa yürüyüşü yaptıktan sonra Kartepe’nin zirvesinden gelen bu derenin buz gibi sularına ayaklarınızı soktuğunuzda yorgunluğunuzdan eser kalmayacak. Ormanlık bir alanda, dereden akan suyun sesini dinlemek, uzun doğa yürüyüşlerine çıkmak, sevdiklerinizle beraber piknik yapmak ve temiz havanın ayrıcalığını yaşamak da oldukça dinlendirici. 

MAŞUKİYE HABERLERİ

MAŞUKİYE HABERLERİ

MAŞUKİYE'DE NE YENİR?

Maşukiye, köy yemekleriyle meşhur olan bir yerdir. Özellikle kuş cıvıltıları eşliğinde yiyeceğiniz alabalık keyfi görülmeye değer. En güzel yapabileceğiniz şey ise muhteşem bir kahvaltıdır. Çeşit çeşit peynirlerin, reçellerin eşlik edeceği bu kahvaltı günün favorisi olacak türden.

maşukiye kahvaltı

maşukiye kahvaltı

SAPANCA VE SAPANCA GÖLÜ

Maşukiye’ye kadar gelmişken Sapanca’yı ve Sapanca gölünü de ziyaret edebilirsiniz. Maşukiye köyünün yanında göl kenarında yer alan Sapanca'nın muhteşem güzelliklerini keşfedebilir, Sapanca Gölü’nü deniz bisikleti ya da kanoyla gezme şansına sahip olabilirsiniz. Sapanca Gölü’nün kıyısında yürüyüş yapıp, ormanın mis kokusundan derin bir nefes alarak içinizi doğanın huzuruyla doldurun. 

Sapanca ve sapanca gölü

Sapanca ve sapanca gölü

Beyaz ayakkabı nasıl boyanır? Beyaz ayakkabı boyarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz ayakkabı nasıl boyanır? Beyaz ayakkabı boyarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Türkiye'deki Fransa malları nelerdir? Fransız markaları ve ürünleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'deki Fransa malları nelerdir? Fransız markaları ve ürünleri nelerdir?
Beşiktaş'ta gidilebilecek yeni nesil kahve dükkanları

İLİŞKİLİ HABER

Beşiktaş'ta gidilebilecek yeni nesil kahve dükkanları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0