Sonbaharda gidilmesi gereken yerler, Sakarya ve Düzce yaylaları...

Sakarya Bölgesi, coğrafi konum ve ulaşım kolaylığı avantajlarına sahiptir. Düzce, Batı Karadeniz'in tek antik kenti olarak ayakta kalan bir ilidir. İstanbul'a kısa mesafe olmasıyla bilinen Sakarya ve Düzce yayları, haftasonlarında sonbahar rotaları olarak tercih edilmektedir. Peki, Sakarya ve Düzce yayları nelerdir? İşte, o rotalar...

İstanbul’dan yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta yer olan Sakarya ve Düzce yaylaları yerli yabancı ziyaretçilerini bekliyor. Görkemli manzarası ile haftasonlarını sessiz ve bol oksijenli yerlerde geçirebileceğiniz en ideal yerler arasında olan bu yayların özelliklerini sizler için derledik. Bu yaylalara ulaşım sırasında Orman işletmeciliği kulübelerine sorabilir, tabelalardan da yardım alabilirsiniz. Bu yaylalarda bulunan bungalov evlerde konaklayabilir veya kamp kurabilirsiniz. Peki, Sakarya ve Düzce yaylarının özellikleri nelerdir? Düzce ve Sakarya'da gidilmesi gereken sessiz ve sakin yerler nerelerdir? İşte, sonbahar rotaları...

SONBAHARDA NERELERE GİDİLİR? DÜZCE VE SAKARYA YAYLALARI...

Düzce Pürenli Yaylası

Düzce Pürenli Yaylası

Pürenli Yaylası,İstanbul’dan yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta Düzce Gölköy ilçesi sınırları içerisinde olan görülmesi gereken bir yayladır.

Düzce Kardüz Yaylası

Düzce Kardüz Yaylası

Düzcede bulunan Kardüz yaylası, Gölyaka ilçesi sonrasında 30 km daha yolculuk yaparak buraya ulaşabilirsiniz.

Düzce Derebalık Yaylası

Düzce Derebalık Yaylası

Pürenli Yaylasına 3 km uzaklıkta bölgenin en güzel yayla evlerini görebileceğiniz Derebalık Yaylasını ailecek gezebilirsiniz.

Sakarya Poyrazlı Gölü ve Tabiat Parkı

Sakarya Poyrazlı Gölü ve Tabiat Parkı

Sakarya'da bulunan şehir merkezine 15-20 dakika mesafede bulunan Poyrazlı Gölü ve Tabiat Parkı ailecek görülmeye değer bir rota olacaktır.

Taraklı Karagöl Yaylası

Taraklı Karagöl Yaylası

Sakarya'da bulunan ulaşımı son derece kolay olan bir diğer yaylası Taraklı Karagöl, Sakarya'nın Akyazı ilçesine 40 km uzaklıktadır.

Sakarya Soğucak Yaylası

Sakarya Soğucak Yaylası

Adapazarı'ndan 40 km uzaklıkta İstanbuldere Köyü'nden sonra 12 km daha yolculuk yaparak buraya ulaşabilirsiniz. 

sülüklü göl

sülüklü göl

Sakarya Akyazı ilçesini arkanızda bıraktıktan sonra Bolu'ya ulaştığınızda Dokurcun Köyü'ne kadar geldikten sonra buradan sonra Sülüklü Göl tabelaları takip etmeniz bölgeye ulaşmanızda yardımcı olacaktır. Sülüklü Göl hakkındaki bilgileri sayfamızdaki içeriğimizi takip ederek ulaşabilirsiniz...

Balıklı Yaylası

Balıklı Yaylası

Düzce'nin en güzel yaylarından biri olan Balıklı Yaylası, sonbaharda gezilecek yerler arasındadır. Düzce Merkez Gölormanı Köyü sınırları içinde, Elmacık Dağları üzerinde bulunan Balıklı Yaylası, Düzce’ye 36 km mesafededir.

Kulindağ nerede? Kulindağ kahvaltı ne kadar? Kulindağ nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Kulindağ nerede? Kulindağ kahvaltı ne kadar? Kulindağ nasıl gidilir?

BİR YORUM YAPIN 0