9. Uluslararası Malatya Film Festivali jüri üyeleri son kez toplandı

Yarın akşam gerçekleşecek olan kapanış töreniyle ödüllerini dağıtacak olan 9. Uluslararası Malatya Film Festivali jüri ekibi, yönetmen Derviş Zaim'in liderliğinde toplandı.

15-19 Kasım tarihleri arasında Malatya'da gerçekleşen ve bu yıl birbirinden farklı etkinliklere sahne olan 9. Uluslararası Malatya Film Festivali'nin kapanışı için geri sayım başladı. Yasemin.com editörlerinden Hüsna Köşger'in yerinde takip ettiği festivalin, bu yılki jüri üyeleri, festival başkanı yönetmen Derviş Zaim'in liderliğinde son kez toplandı.

Oyuncular Devin Özgür Çınar ve Ekin Koç ile senarist Gürhan Özçiftçi'nin de içerisinde yer aldığı jüri ekibi, yaklaşık 3 saat süren toplantıda; 19 Kasım Salı akşamı gerçekleşecek olan kapanış töreninde ödül alacak olan filmleri belirlediler.

Toplantı sonrası jüri başkanı Derviş Zaim, jüri üyeleri Devin Özgür Çınar, Ekin Koç ve Gürhan Özçiftçi ile konuk sanatçı Ahmet Yenilmez, Yasemin.com'a özel açıklamalarda bulundular.

Titizlikle çalıştıklarını belirten jüri başkanı Derviş Zaim, 'Birbirinden çok farklı filmler söz konusuydu. Olabildiğince objektif hareket etmeye çalıştık.' ifadelerini kullandı.

Derviş Zaim

Derviş Zaim

Jüri üyelerinden biri olan oyuncu Devin Özgür Çınar ise, 'Festivalin yapılması ve devam ediyor olması çok güzel. Bütün filmler üzerinde uzun uzun konuştuk. İnşAllah Türk sineması için iyi olur.' açıklamasında bulundu.

Devin Özgür Çınar

Devin Özgür Çınar

Diğer jüri üyelerden Ekin Koç, 'Festivallerde sürdürülebilirlik esastır. İnşAllah 19.'su hatta 29.'su düzenleniyor olur. Festivaller bulunduğu şehirlere değer katar. Nispeten böyle şeylerin, biraz daha korunaklı tutulması gerektiğini düşünüyorum.' yorumunda bulunurken, senarist Gürhan Özçiftçi ise, 'Festival iyi organize edilmiş görünüyor. Buradaki işleyiş de etkinlikler de gayet iyi. Bu da, büyüyeceğine ve daha iyi yerlere gideceğine bir işaret.' değerlendirmelerini yaptı.

Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Festivale konuk sanatçı olarak gelen usta oyuncu Ahmet Yenilmez, 'Bu coğrafyalar üzerinde varlığımızı sürdürebilmemiz için; ekonomik, bayındırlık anlamında kalkınmışlık önemli olduğu kadar, onun ötesinde nasıl bir coğrafyada yaşıyoruz, nereden geldik nereye gidiyoruz, dün bugünü hazırladı, bugün yarını hazırlayacaktır denklemi içerisinde, o kültürel bağışıklığımızı güçlendirmemiz lazım. Bu da, bu tür festivaller ile olur.' sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

BİR YORUM YAPIN 0