Montenegro nerede? Sefirin Kızı nerede çekiliyor? Montenegro-Karadağ'a nasıl gidilir?

Harika kumlu plajları, muhteşem koyları, kayalıklar, küçük adalar ve oldukça renkli görünümü ile adeta Miami'yi andıran Montenegro yani Karadağ gezisi ile karşınızdayız. Ekranların yeni dizisi Sefirin Kızı'nda meşhur oldu. Herkesin Google'da araştırdığı Montenegro nerede? Sefirin Kızı nerede çekiliyor? Montenegro-Karadağ'a nasıl gidilir? sorularının yanıtı bugünkü haberimizde.

Montenegro, Balkanlar'da yer alan bir ülkedir. Karadağ Montenegro adıyla bilinir. Podgorica, Karadağ'ın başkentidir. Eski Yugoslavya’yı oluşturan altı cumhuriyetten biri olan Montenegro, son yıllarda Türk vatandaşlar tarafından da sıkça ziyaret ediliyor. Yugoslavya'nın parçalanmasından sonra Sırbistan'ın zorlamasıyla yeni Yugoslavya'ya katılmış olan Karadağ, 21 Mayıs 2006 Pazar günü yapılan referandumda çıkan % 55,5'lik evet oyu ile ise bağımsız olma kararı almıştır.  Avrupa ülkelerine nazaran daha ucuz bir ülke olarak bilinen Karadağ,  uluslararası adıyla Montenegro'ya 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize gerekmemektedir. 

Yeşil dağları ve turkuaz deniziyle 'Balkanların cenneti' olarak da anılan Karadağ, sıcakkanlı insanları ve güvenilirliği sayesinde turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Resmi dil olan Karadağca dışında Sırpça, Boşnakça, Arnavutça gibi diller de konuşulmaktadır. Para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Yerel saat Türkiye saatine göre 1 saat daha geride olan Montenegro, genel olarak Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Yüksek bölgelerde sert, vadilerde ise ılıman iklim görülür. Yazlar kuru ve sıcak, kışlar nemli ve bol yağışlıdır.

KARADAĞ (MONTENEGRO) HARİTADAKİ YERİ

KARADAĞ (MONTENEGRO) HARİTADAKİ YERİ

MONTENEGRO'YA NE ZAMAN GİDİLİR? NASIL GİDİLİR?

Seyahat etmek için en uygun dönem Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. 

Karadağ’a hava yoluyla ulaşım: Karadağ’a gidişte en uygun havalimanı ulaşımı, başkent Podgorica‘nın şehir merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Podgorica Havalimanı üzerinden yapılıyor. Uluslararası uçuşlar için de kullanılan havalimanının yanı sıra Kotor yakınında yer alan Tivat Havalimanı da özellikle yaz dönemlerinde yoğun olarak kullanılıyor.

Podgorica şehrine İstanbul’dan direk uçan sadece Türk Hava Yolları var. İstanbul, Podgorica arası uçakla 1 saat 50 dakika sürüyor.

Otobüs: Karadağ’a Türkiye’nin yanı sıra yakın Balkan ülkelerinin Dubrovnik, Split ve Belgrad gibi şehirlerinden hareket eden otobüs seferleri de bulunuyor. Otobüsler Kotor, Podgorica ve Budva terminallerine de uğruyor.

KARADAĞ'DA NERELER GEZİLİR?

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Kotor, Orta Çağ kasabalarını andıran görkemli mimarisinin yanı sıra deniziyle de görenleri kendisine hayran bırakıyor. Tivat civarında bulunan küçük köy olan Gornja Lastva, geleneksel dans ve müzikler eşliğinde organize olan etkinlikleri ve Fiest haftası ile biliniyor. Tivat şehri bir kıyı kenti olması nedeniyle oldukça görkemli sahillere sahiptir. Küçücük bir sahil kasabası olan Perast’ın etkileyici dokusuyla, ormanlarla kaplı dağları ve temiz havasıyla tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Karadağ’ın Kotor Körfezi’nin iç kısımlarda sahil şehri olan Herceg Novi, Osmanlı döneminde Castelnuovo 'yeni kale' olarak biliniyordu. Eski şehir ve Yeni kısım diye iki bölgeye ayrılan tarihi bölge olan Bar, ülkedeki Müslüman nüfusun da en yoğun olduğu bölgedir. Ülkenin eski başkenti olan Çetinje, Lovcen Ulusal Parkı ile görkemli bir yerdir. Çetinje’de Kral Nikola’nın Evi, müzeler ve Ortodoks Çetinje manastırı görmeden dönmeyiniz. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0