Koronavirüs, Bursa'da ipek kese ihracatını 5 kat attırdı

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardından Bursa'da ipek kese üretimi arttı. Uludağ Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Öustafa Tayar, 'Yıkanırken kese kullanmak koruyucu önlem olarak değerlendirilebilir.' diyor.

Tüm dünyayı etkisi altına almaya başlayan koronavirüs, ülkemizde de 2 kişide göründü. Bu durum Bursa'da ipek kese üretimini de arttırdı. Bursalı kese üreticisi Koray Gümüşnaz, "Koronavirüsden sonra ihracatımızda da da artış oldu. Kesenin vücuda birçok faydası var. Kan dolaşımını hızlandırıyor ve ölü deriyi arındırıyor. Biz üretim ve ihracatımızın artmasını buna bağlıyoruz. Üretimimiz haftalık 1 TIR civarındaydı ama salgından sonra bu sayı 3 TIR'a çıktı. Kazakistan, Fas, Katar, Kuveyt, Rusya gibi ülkelere haftalık 1 TIR ürün gönderiyorduk. Şimdi ise haftalık ortalama 4 TIR bazında değişiyor." açıklamasında bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar ise konuyla alakalı olarak, "Dünyada akarsuyla yıkanma kültürü bizim medeniyetimizde var. Akarsuyla yıkanmak bir avantajdır. Vücudumuza yapışan virüsler sadece el ve yüz yıkamayla uzaklaşmaz. İnsanın yüzündeki deriler her gün değişir. Yeni hücreler gelir. Deride kalan ölü hücreler içerisinde barınan virüsleri eve taşımamıza kese engel olacaktır. Doğru bir yöntem olarak kullanılabilir. Yıkanırken kese kullanmak koruyucu önlem olarak değerlendirilebilir." ifadelerini kullandı.

BİR YORUM YAPIN 0