Brownie Kaplı Puding tarifi

Önce gözleri sonra da midemizi doyuran nefis Brownie Kaplı Puding denemeye değer bir tarif.

Puding için Malzemeler:
2 litre süt
3 su bardağı un
1 su bardağı kakao
3 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
300 gr. tereyağı
3 su bardağı bitter çikolata

Brownie için Malzemeler
100 gr. tereyağı
1 su bardağı bitter çikolata
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Yapılışı:
Puding için olan çikolata hariç tüm malzemeleri büyükçe bir tencereye alıp iyice karıştırın ardından ocağa alın ve iyice kıvam alıp, un kokusu çıkana kadar pişirin. Puding pişince ocaktan alın ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Karışım hazır olunca, kelepçeli büyük boy kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin, kenarlarını yağlayın ve pudingi içine dökün üzerini düzleştirin ve kenara alın.

Brownie için önce tereyağını eritin kenara alın , çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın, sütü ekleyin çırpmaya devam edin. Ardından unu ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın ve son olarak erimiş yağlı, çikolatayı ilave edin, iyice karıştırın.

Brownie hamurunu pudingin üzerine dökün ve 200 derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında iyice soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0