Yumuşak kalpli kek tarifi

İçi yumuşacık, tadınca çikolataya doyuran ıslak bir kek yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre... İşte sizlere pratik yumuşak kek tarifi...

Sıradan keklerden sıkılan ve farklı lezzetler arayanlar için hem kolay hem lezzetli bir kek tarifi...

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)
100 gram ceviz içi

Fırın tepsisini yağlamak için:
1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Püf Noktası: Sıvı karışımında kakao olmalı ancak un ve kabartma tozu kesinlikle yer almamalıdır.Kekin kabarık olması için geniş bir fırın tepsisi yerine ısıya dayanıklı yuvarlak ya da kare bir fırın kabı kullanmaya özen gösterin.

Yapılışı:
Yumurtaları derin bir karıştırma kaba alın. Toz şeker ekledikten sonra şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikserle çırpın.

Süt, ayçiçek yağı ve kakao ekledikten sonra karıştırma işlemini kısa bir süre daha devam edin. Hazırladığınız sıvı karışımdan bir su bardağı kadar ayırın.

Kalan sıvı karışıma elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya özütü ekleyin. Son olarak mikser yardımıyla karıştırıp kek harcını tamamlayın.

Fırın tepsisini oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın. Hazırladığınız kek harcını tepsiye boşaltıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Kenara ayırdığınız sıvı kek karışımını kısık ateşte 1 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Fırından çıkan sıcak keki, kısa bir süre oda ısısında beklettikten sonra üzerine bir taşım kaynatıp soğuttuğunuz harcı azar azar dökün ve içine çekmesi için bekleyin.

Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra ceviz içiyle süsleyin. Arzuya göre dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

alya 5 yıl önce

çok güzel olmuş