Tikka masala soslu Tavuk tarifi

Yapması çok kolay lezzet dolu bir tarif...

Malzemeler: (2 kişilik)

2 tavuk göğsü
2 diş sarımsak
25 gr zencefil
1 limon (kabuğu rendesi veya suyu)
150 gr yoğurt
5 gr masala sosu( Köri de olabilir)
 tuz
2 domates
1 beyaz soğan
1 demet kişniş
1 çili biber
1 çorba kaşığı bitkisel yağ
150 gr pirinç
250 ml su
200 gr krema
1 bulyon küp

Yapılışı:

1. Aşama

Öncelikle fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Bir kesme tahtasının üzerinde sarımsakları ince ince doğrayalım. Limonu limon sıkacağı aparatı ile suyunu çıkaralım. Tavuk göğüslerini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım.

2. Aşama

Geniş bir kabın içerisine tavuk göğsünü, yoğurdu, zencefili, masala sosunu (ya da köri) sarımsağın yarısını ve tuzu da ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştıralım.

3. Aşama

Kesme tahtanın üzerinde domatesleri küp şeklinde doğrayalım. Soğanları da ince ince doğrayalım. Kişnişleri saplarından ayırarak ince ince doğrayalım.

4. Aşama

Büyük bir tencereye bitkisel yağını dökelim, ardından doğradığımız soğanları, kalan sarımsağı, çili biberi ve kişnişi ekleyerek soteleyelim. Biraz soteledikten sonra domatesleri ve kalan gram masala sosunu (köri) ilave ederek 4-5 dk kadar pişirmeye devam edelim.

5. Aşama

Fırın tepsimize parşömen kağıdını serelim ve marine ettiğimiz tavuk göğsünü yayalım. 180 derece ısıttığımız fırına sürelim ve 10- 15 dk tavuklarımız kızarana kadar pişirelim. 

6. Aşama

Ayrı bir tencereye su koyalım ve içine pirinç, tuzu ekleyelim. Tenceremizin kapağını kapatalım ve 10 dk kadar pişirelim. Pirinçler suyu çektiğinde ocağımızın altını kapatalım.

7. Aşama

Tavada hazırladığımız domates sosunu bir tencereye aktaralım içerisine krema ve bulyonu ekleyerek 9-10 dk kadar pişirelim.

8. Aşama 

Tencerede pişen malzemelere son olarak fırına sürdüğümüz tavuk sosunu da ekleyelim ve kişniş yaprakları ile süsleyerek yanına hazırladığımız pilav ile servis edelim. Afiyet olsun.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Nzr 6 yıl önce

Limon hangi aşamada ilave ediliyor?