Tavuğa bakış açınızı değiştirecek 5 sos

Tavuğu marine etmek, etinin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.

Tavuk etinde kullanılan baharatlar da ete daha fazla lezzet katar. Tavuk etinin kırmızı ete göre uzun süre dinlendirilmesine gerek yoktur. Önemli olan tavuğun tazeliğidir. 

Tavuğu marine ederken yapmanız gerekenler şu şekilde:

- Öncelikle tavuk soteyi marine ederken zeytinyağı kullanmalıyız.

- Tavuk göğsü, şinitzel ya da kızartacaksınız marine ederken süt kullanmalıyız.

- Tavuk etini ızgarada ya da fırında pişireceksek marine için; yoğurt, zeytinyağı, soğan suyu, kekik, biberiye, kişniş, karabiber, kırmızı pul biber, sarımsak ve sarımsak tozu kullanabilirsiniz.

- Tavuk etini daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

- Tavuk göğsünü marine ederken buzdolabında 3-4 saat bekletmeliyiz. Şinitzel olarak kızartacaksanız eğer 1 saat dinlendirmeniz yeterli olacaktır.

- Kanat ızgarayı marine ettikten sonra 15-120 dk sıcak bir odada bekletmeliyiz. 

Izgara Tavuk Etini Marine Etmek İçin:

Malzemeler: 2 – 3 tatlı kaşığı soğan suyu, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, çok az sarımsak tozu, az zencefil, az köriyi ilave edelim ve etleri yavaş yavaş karıştıralım.  15-20 dakika oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pişirelim.

Tavuk Göğüs Etini Marine Etmek İçin:

Sotelik doğranmış etin üzerine, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edelim ve etleri yavaş yavaş karıştırarak malzemeleri yedirelim. Üzerini streç filmle kapatıp, 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişirelim.

Tavuğun Göğüs Etini Kızartmadan Önce Marine Etmek İçin:

Tavuk etlerinin üzerine çıkacak kadar sütü ilave edelim ve üzerini streç ile kapatıp, 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişirelim.

Tavuk Kanadı Marine Etmek İçin:

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı soğan suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, çok az sarımsak tozu, çok az köri, çok az zencefil ilave edelim ve yavaş yavaş karıştırarak malzemeleri yedirelim. Oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirelim.

 

BİR YORUM YAPIN 0