Sembüsek tarifi

Sahurda farklı lezzetler denemek isteyenler için kıymalı sembüsek tarifi...

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
 
İç Harcı için Malzemeler
300 gr. dana kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan- yemeklik doğranmış
3 adet sivri biber
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:

Mayaı bir kasede su ile karıştırın. Daha sonra büyük bir kase de un, yoğurt ve mayalı suyu çatalla karıştırın tuz ilave edip yoğurun. Kasenin üzerini streç film ile kapatıp bir saat dinlendirin.

Tereyağını tavada tereyağı eritin, soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Kıymayı koyun ve beraberce kıyma pişene kadar kavurun. Sivri biberleri ince ince doğrayıp karışıma ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber serpin. Harç pişince ince doğradığınız maydanozları ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.

Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta tekrar yoğurun. 8 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi tezgaha un serperek merdane yardımıyla pasta tabağından biraz büyük olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun bir kenarına harçtan yayın ve diğer yarısını üzerine kapatarak ağız kısmını bir rulet ve ya tabak yardımı ile kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde yaparak hazırlayın. Büyük bir tavayı ocakta ısıtın hazırladığınız hamurları teker teker tavada yağsız pişirin. Tavadan aldığınız hamurların üzerlerine tereyağı sürün ve dinlendirin.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 3

Suphi 6 yıl önce

Etli, peynirli, ıspanaklı istediğiniz gibi çeşitlendirilebilir, BÜKME !!!!

Herneyse 6 yıl önce

Bu bizim şemşemotık

Isim 6 yıl önce

Semsek sembusek ne be....

Toplam 1 beğeni