Çıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava

Kıyır kıyır bir baklava tarifi arıyorsanız sizler için yazdığımız bu tarife bayılacaksınız? Ağzınızda dağılacak çıtır baklava ile misafirlerinizi mest edeceksiniz. Oldukça kolay olan ve kendi ellerinizle hazırladığınız çıtır baklava nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan en kolay çıtır baklava tarifi...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan baklava çıtır çıtır lezzeti, muhteşem şerbeti ve ağızda dağılan kıvamıyla gönülleri fethediyor. Şerbetli tatlıların başını çelen baklava; Türk, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında yer etmiş önemli bir hamur tatlısıdır. İç malzemesini değiştirerek fıstıklı baklava, cevizli baklava ve bademli baklava yapılmaktadır. Fıstıklı baklava ise çeşitleri arasında en çok tercih edilenidir.

Bu emek isteyen tatlıyı en lezzetli şekilde yapmak isterseniz bu püf noktalarını bir kenara not etmelisiniz. Türk mutfağının en meşakkatli tatlısı olarak bilinen baklava özellikle bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri oluyor. Peki evde çıtır baklava nasıl yapılır? İşte bayramda evinize gelen misafirlerinize sunacağınız çıtır baklava tarifi:

Baklava şerbeti nasıl yapılır? Tam kıvamında baklavanın şerbeti...İLİŞKİLİ HABERBaklava şerbeti nasıl yapılır? Tam kıvamında baklavanın şerbeti...

  • Öncelikle hazırladığımız şerbeti kaynattıktan sonra soğuması için kenara ayırıyoruz. Şerbetimiz bir taraftan soğurken çıtır baklavamız için gerekli tarifi sayalım.
     
  • Çıtır baklava hamuru için yapmamız gerekenlerin en başında tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz ve karıştırmaya başladıktan sonra kabartma tozu ve ununu ekleyip iyice karıştırmaya başlıyoruz.
     
  • Çıtır baklava hamuru elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Çıtır baklava hamurunu hazırladıktan sonra 5 parçaya ve daha sonra böldüğümüz 5 parçayı da 10 parçaya bölüyoruz.
     
  • Çıtır baklava tarifi ve Çıtır baklava nasıl açılır gibi arama şekillerinde size vereceğimiz püf noktalardan yararlanabilirsiniz.

En kolay burma baklava nasıl yapılır? Burma baklavanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay burma baklava nasıl yapılır? Burma baklavanın püf noktaları

ev baklavası

ev baklavası

Mor baklava nedir? Mor baklava nasıl yapılır? Şeker hastalarının yiyebileceği baklavaİLİŞKİLİ HABERMor baklava nedir? Mor baklava nasıl yapılır? Şeker hastalarının yiyebileceği baklava

BAKLAVA TARİFİ:

Hamuru için;

2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
4.5 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
İçine serpmek için
2.5 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

125 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon(küçük boy limon)
Bir fiske tuz

YAPILIŞI

Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzu 36 parçaya ayırın. 

Her bir bezeyi yuvarlayıp 20 dakika dinlendirin. Bezeler 6 gruplar halinde açılacak. 6 bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıp aralarına 1 tatlı kaşığı nişasta serpin ve üst üste dizin.

BAKLAVA HAMURU

BAKLAVA HAMURU

Tatlı şerbeti yapmanın en kolay yolu! Tatlı şerbeti sıcak mı dökülür? Baklava şerbeti...İLİŞKİLİ HABERTatlı şerbeti yapmanın en kolay yolu! Tatlı şerbeti sıcak mı dökülür? Baklava şerbeti...

Elinizle hafif bastırarak hamuru biraz büyütün. Bu yöntem yufkalar çabuk kaymasın diye yapılıyor. Ardından bir oklava ya da merdane ile hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.

12 bezeye de aynı işlemi uygulayın ve ortasına cevizlerden bolca koyun. İsteyen fısıtık da koyabilir.

Diğer 6'lı 3 beze grubunu da açıp üzerine cevizlerden serpiştirin. Hamurunuzu ister baklava dilimi ister kare şeklinde kesin. Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını baklavanın üzerine gezdirin. 

Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

BAKLAVA şerbeti

BAKLAVA şerbeti

Şerbetin yapılışı: Şeker, su, tuz ve limonu tencereye koyup, ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Tuz şekerlenmeyi önlemek için etkili bir yöntem.

İçine limonu kabuklu atmayın. Çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika önce ekleyin. Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın, tam 30 dakika kaynatın.

Baklava soğuduktan sonra şerbeti ocakta ılınana kadar bekletin. Daha sonra dökün. En az 4 saat bekledikten sonra çıtır baklavalarınızı misafirlerinize servis edin.

Afiyet olsun...

BAKLAVANIN 3 PÜF NOKTASI:

  • Güzel baklava yapabilmenin ilk koşulu şüphesiz unda gizli. Baklava yapmak için kullanacağınız unun, güçlü yapıda baklavalık un olmasına dikkat etmelisiniz. Böylelikle hamurunuz hem pratikçe açılabilecek hem de daha kolay şekle girebilecek.

     
  • Hamurunuzun kolayca yoğrulabilmesi için yumurta, sirke, tuz ve su gibi malzemeleriniz mutlaka ılık olmalı. Ayrıca hamuru yoğurduktan sonra kesinlikle kurutmamalısınız. O nedenle yoğurma işlemi sırasında sık sık ellerinizi ıslatabilirsiniz.
     
  • Baklavanın ara katlarına ekleyeceğiniz nişastanın kalitesi ve miktarı da oldukça iyi ayarlanmalı. Öncelikle buğday ve mısır olarak ayrılan nişasta çeşitleri karşısında kararsız kalabilirsiniz. Gevrek bir baklava tadı alabilmek için kullandığımız nişasta çeşitlerinden olan buğday nişastasını tarifinizde kullanabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 32

gunes 2 yıl önce

ben evde denedim coook guzel olduu

Nevriye 3 yıl önce

Tarife gore ilk kez baklava yapalim dedik hersey gayet guzeldi fakat bir iki eksik buldugum seyleri baskasinin yapmamasi adina yazmak istiyorum 1 bardak sivi yag cok fazlaydi hamur resmen yag kustu yarim bardaktan biraz fazla sivi yag bence yeterli ayrica serbet icin 3 bardak su 3 bardak seker asla yeterli degil resmen kupkuru oldu sonradan 2 bardak daha serbet ilave etmek zorunda kaldim son olarak baklava soguk serbet dokmenizi tavsiye etmem baklava ilik serbet sicak olsun sonuc eminim daha guzel olacaktir neyse tarif icin yine de tesekkurler

Toplam 11 beğeni

Zeynep 3 yıl önce

Yufka açmayı bilmeyince tarife kızmamak gerek..bsklavada açma çok önemli..bende tam bilmediğim için iki iki açtım fazla olunca hamur oluyordu

Toplam 5 beğeni

Zeynep 3 yıl önce

Ben defalarca baklava denedim olmadı, dün gece belki olmaz diye bu ölçünün tam yarısını küçük tepsi m için yaptım.. çıtır çıtır oldu çok mutlu oldum teşekkürler

Toplam 5 beğeni

Nazıfe 4 yıl önce

Denedim ck guzel oldu

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun