Meyveli kek tarifi

Çay saatlerinizin yanında severek yiyeceğiniz bir lezzet...

Malzemeler:

Kek Harcı için Malzemeler

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
 
Kreması için Malzemeler
800 gr. labne peyniri
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Arası için Malzemeler
5 adet kayısı
4 adet nektarin
1 yemek kaşığı esmer şeker
 
Üzeri için Malzemeler
1 limon suyu
8-9 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Bir kapta şeker ve yumurtayı şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine ayçiçek yağı ve sütü ilave edip karıştırın. Unu elekten geçirin ve toz badem, vanilya, kabartma tozu ile unu çıptığınız karışımı spatula ile dışardan içeri doğru yavaşça karıştırın.

Ortası delikli kek kalıbınızın içini iyice yağlayın ve hazırladığınız harcı içerisine koyun. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen kekinizi bir telin üzerine alıp soğumaya bırakın.

Kreması için bir karıştırma kabında labne peynirini ve pudra şekerini bir mikser yardımı ile çırpın. Sulanmamasına dikkat edin. Çırptığınız peyniri dolaba alıp 5-10 dakika dinlendirin.

Üzeri için bir limonun suyunu sıkın ve pudra şekeri ile karıştırıp hafif akışkan kıvamlı bir sos elde edin.

Kayısı ve nektarinin çekirdeklerini çıkartıp meyveleri ufak elma dilimi şeklinde doğrayın. Bir tavaya kayısı, nektarin ve esmer şekeri ekleyip 4-5 dakika çevirin.

Soğuyan kekinizi ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız peynirli kremanın yarısını sürün. Üzerine hafif karamelize ettiğiniz meyveleri yerleştirin ve kekin diğer parçasının iç kısmına kalan kremayı sürüp üzerine kapatın. Son olarak da hazırladığınız limonlu sosu üzerine gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0