Dünyanın en pahalı 10 kahvaltısı

Dünyanın en pahalı olan bu kahvaltıları görünce, simit, poğaça ve tostun değerini daha iyi anlayacaksınız.

Baktıkça iştahınızın açılacağı, fiyatını öğrenince şok olacağınız dünyanın en pahalı kahvaltıları şu şekilde...

1- Pancake: 1.330 dolar

Manhester'de bir restoranda servis edilen bu pankek, trüf mantarı, ıstakoz ve havyar ile hazırlanıyor. 

2- Istakozlu frittata: 1.000 dolar

Bir tür İtalyan omleti olan fritta, yumurta, kızarmış, patates, yarım kilo kadar ıstakoz ve üzerinde havyar ile servis ediliyor. 

3- Bacon ve yumurtalı sandviç: 258 dolar

Ana malzemesi yumurta ve bacon olan bu sandviçin bu kadar pahalı olmasının nedeni, içerisinde yenilebilir altın yaprakları ve altın tozunun olması. 

4- Mini İngiliz kahvaltısı: 200 dolar

Birleşik Krallık'ın en pahalı restoranında mini porsiyonlardan oluşan kahvaltı tabağında, somon, iki ördek yumurtası, havyar ve mini çöreklerden oluşuyor. Bu kahvaltı tabağının fiyatı iki kişilik.

5- Omlet: 150 dolar

Londra'da bie restoranda hazırlanan bu omletin pahalı olmasını nedeni, yumurtanın siyah başlı martı yumurtası olması ve bu canlının yılda sadece 6 hafta yumurtlaması. 

6- Sindirella’nın asil kahvaltı tabağı: 60 dolar

Florida'daki Disney World'de prenseslere layık mini bir kahvaltı menüsünde, aperatif hamur işleri, cupcake'ler ve isteğe bağlı eklenen bir başlangıç yemeği yer alıyor. 

7- Frappuccino - 57.75 dolar

Dünyaca ünlü kahve markasının ürünü olan bu kahvenin bu kadar pahalı olmasının nedeni içindekiler. Kahvenin içerisinde karamel, fındık ve beyaz moka şurubu, Chai aroması, soya sütü, krema, matcha tozu, vanilya çekirdeği tozu, moka, fındık ve vanilya tozları bulunuyor. 

8- Dünyaca ünlü omlet: 34 dolar

Fransa'da hizmet veren La Mere Poulard devasa omletleriyle meşhur. Sufle benzeri bu omletler bakır kaselerde yapılıyor. 

9- Bagel: 1.000 dolar

Bir çeşit ekmek ya da susamsız simit olan bagel'in pahalı olmasının nedeni, içerisinde goji berry bulunması. Bunun haricinde altın yapraklarla sunulması. 

10- Dondurulmuş çikolata: 25.000 dolar

Bu çikilota, 28 egzotik kakaodan yapılıyor. Bu 28 kakaodan 14'ü dünyanın en nadir kakaolarından. Bunun dışında içerisinde 5 gram kadar yenilebilir 23 ayar altın bulunuyor.

BİR YORUM YAPIN 0