Pikan cevizli muzlu cupcake tarifi

Sonbahara “merhaba” dediğimiz bu günlerde, yeni mevsime sağlıklı bir giriş yapmak için herkesin keyifle tüketeceği bir önerimiz var.

‘Pikan Cevizli Muzlu Cupcake’ tarifi, hem çay yanı ikramlıkları arasında göz dolduruyor hem de öğrenciler için lezzetli mi lezzetli bir ara öğün niteliğinde. 

Pikan cevizi; içerdiği potasyum, kalsiyum ve demirin yanında, A, C ve E vitaminleri açısından da son derece zengin bir atıştırmalık olmasıyla öne çıkıyor. İşte Pikan cevizli muzlu cupcake tarifi...

Malzemeler: 
120 gr. un
100 gr. tereyağı
100 gr. pikan cevizi
80 gr. toz şeker
2 adet olgun muz
2 yumurta
50 ml. süt
½ çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Bir kabın içerisinde şeker ve tereyağını karıştırın ve kabarmasını sağlayın. Yumurtaları tek tek ilave ederek karışıma yedirin.

Vanilya ve ezdiğiniz muzları ekleyip karıştırın. Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip kısa sürede karıştırmaya devam edin. 

Pikan cevizlerinin yarısını karışıma ekleyin. Cupcake kağıt kalıplarını fırın tepsisine dizin. Kalıpların içerisine yemek kaşığı ile karışımdan paylaştırın. Kalan cevizleri keklerin üzerine serpiştirin.

Önceden ısıtılmış fırında 170 derece fırında 18-20 dk pişirin. Daha sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilık ya da soğuk servis edin.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0