Evde nar ekşisi nasıl yapılır?

Bildiğiniz üzere marketlerden alınan gıdaların birçoğu doğal değil. Birçok gıdada katkı maddesi bulunuyor. Peki evde nar ekşisi nasıl yapılır? İşte evde doğal nar ekşisi tarifi...

Nar ekşisinin doğal tadını deneyenler artık nar ekşisini evde yapmaya başladı. Siz de beslenmenize dikkat ediyor ve organik ürünler tüketmeyi tercih ediyorsanız size vereceğimiz bu tarifle evde doğal nar ekşisini kendiniz yapabilirsiniz. İşte evde nar ekşisi yapımı tarifi. 

Nar ekşisi yapımında püf noktalar...

- Öncelikle nar ekşisi için alacağınız narlar ekşi nar olmalı. Eğer narınız iri taneli ve büyükse 10 kg nardan 1 litre nar ekşisi çıkıyor. 

- Nar ekşisi pişirirken eğer imkanınız varsa odun ateşinde pişirin. Yoksa da ocakta da pişirebilirsiniz. 

Nar ekşisi nasıl yapılır?

Malzemeler:

21 kilo nar ekşisi

Yapılışı:

Öncelikle narları iyice yıkayın, ardından ekşi narları bıçakla kesip tanelerini ayırın. Narın tanelerini ayırırken dikkatli olun ve narın zarlarını ayıklayın. Yoksa narın zarları acı bir tat verir. 

Temizlediğiniz narların suyunu sıkın. Meyve sıkacağı ya da robot kullanabilirsiniz. Geniş ve derin bir tencereye narın suyunu boşaltın. Orta ateşte 3,5 saat kadar pişirin. Üzerindeki köpükleri kaşık yardımı ile alın. 

Arada bir kaşıkla karıştırın. Nar ekşisinin pekmeze yakın koyulukta olması yeterlidir. Ocağı kapatınca soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra nar ekşilerinizi bir cam kavanoza alıp saklayın. Buzdolabına koymanıza gerek yok.

BİR YORUM YAPIN 1

Arzu 5 yıl önce

Tuz koymazsak mayalanmazmi

Toplam 1 beğeni