Evde latte nasıl yapılır? En kolay latte yapmanın püf noktaları

Kahve içmeyi çok mu seviyorsunuz? Sütlü kahve tüketmeyi sevenlerin afiyetle içeceği latte tarifi oldukça pratik bir tarif. Kahve severler evde latte nasıl yapılır merak ediyor. İşte sizlere evde kolaylıkla yapabileceğiniz birbirinden farklı latte tarifleri

Kahve yapmak çok basit gibi görünür ama aslında çok zor bir iştir. Kahvenin markası hatta sütün taze olup olmaması bile kahvenin tadını etkiler. Bu sebeple süt ve kahve çok iyi seçilmelidir. Eğer kahveyi şekerli seviyorsanız, şekerini, içine koyduğunuz kahve oranına göre ayarlamalısınız. Evde sadece Türk kahvesi değil dışarıda içtiğiniz farklı tatlarda latte de yapabilirsiniz.  İtalyancada süt anlamını karşılayan Latte’nin aslında adı Caffe Latte’dir. İtalyanlar bu kahveyi genel olarak sabah kahvaltısında tercih ediyor ve günün bazı saatlerinde tekrardan tüketiyorlar. Türkiye’de de popülerliğini sürdüren Latte hemen hemen her kafede karşımıza çıkmaktadır. Latte espresso içeriğine sahip bir kahve çeşididir. Espresso ve sütün bir araya gelmesi sonucunda oluşur. 

İşte sizlere evde kolaylıkla dışarıda içtiklerinizi aratmayan kahve tarifleri...

SADE LATTE TARİFİ:

MALZEMELER

Bir bardak süt
Bir tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı filtre kahve
Yarım bardak su  
Mikser

YAPILIŞI

İlk önce sütü istediğiniz sıcaklıkta ısıtın. Mikser ile süt ve şekeri çırpın. Bu çırpma işlemine süt ve şeker tamamen köpürene kadar devam edin. Oluşan köpüklü sütü bir bardağa boşaltın.

Başka bir bardakta kahve ve yarım bardak suyu karıştırarak kahvenin iyice suyun içinde erimesini sağlayın. Bu işlemlerin ardından köpüklü sütün içine yavaşça kahveli karışımı katın. İsteğe göre kahvenizin üstüne karamel ya da çikolata sosu sıkarak süsleyebilirsiniz. 

ÇİKOLATALI LATTE TARİFİ:

Malzemeler:

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı filtre kahve
Bir tablet bitter çikolata
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı bal

Üzeri İçin:
Bir kutu krema 
Rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

Sütü kaynatın ve içine çikolatayı koyarak karıştırın. Bu karışımın içine kahveyi ekleyin. Bu şekilde de bir süre daha karıştırarak vanilya ve balı ekleyin. Bu karışımı bardağa dökün ve bir süre soğutun. Yeterli soğukluğa ulaştıktan sonra üzerini krema ve çikolata parçaları ile süsleyin. 

BAHARATLI LATTE TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı süt
Beş kaşık filtre kahve
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı muskat
Yarım tatlı kaşığı zencefil
Yarım tatlı kaşığı baharat
2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI

Sütü kaynatın ve içine kahveyi atın kaynatmaya devam edin.

Daha sonra içine şekeri atın.

Şeker içinde eriyince baharatları ilave edin ve ocağın altını kapatarak kahveyi servis bardağına alın. 

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 1

İnci 4 yıl önce

Bu latte çok işime yaradı teşekkürler

Toplam 1 beğeni