Black latte nasıl yapılır?

Latte içmeyi sevenler ve farklı tatları denemek isteyenler için black latte yapımını araştırdık. İşte sizlere black latte yapımı...

İngiltere ve Avustralya'da oldukça popüler olan black latte, rengini içerisinde bulunan aktif karbondan alıyor. Sağlığa hiçbir zararı olmayan bu karbon aksine vücuttaki tüm toksinleri absorbe ederek vücuttan atıyor. Black latte tarifini ünlü barista İbrahim Devecioğlu, Yasemin.com okuyucuları için anlattı. İşte o tarif...

İçine farklı aromalar koyularak tatlandırılan black latte, aroma koyulmadığında karbonun tadı olmadığı için sadece süt tadı veriyor. Kahve sevmeyenlerin bile rahatlıkla tüketebileceği black latte, ülkemizde de yeni yeni yapılmaya başlanıyor. 

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı aktif karbon karışımı
Bir su bardağı ısıtılmış tam yağlı süt
4 yemek kaşığı vanilya aroması

Aktif karbonu sulandırmak için 50 gram aktif karbona bir bardak (200 ml) su katarak iyice çalkalayın. 

YAPILIŞI:
50 gram aktif karbona bir bardak su ilave edilir, iyice çalkalanır. Oluşan karışımdan 3 yemek kaşığı kahve bardağına koyulur. Bardağın içine 4 yemek kaşığı kadar vanilya aroması eklenir. Ocaktan yeni alınmış kaynatılmış süt, french presste krema haline gelene kadar çırpılır, köpüğü üzerinden alındıktan sonra bardağa eklenir ve işte bu kadar.

Black latte yapımının püf noktası sütten geçiyor. Kullanılan sütün tam yağlı olması daha fazla krema elde edilmesini sağlar. Marketlerde genellikle sütler %3 oranında yağ barındırır. Bulunabiliyorsa daha fazla yağlı bir süt daha iyi sonuç verecektir. 

Mug kek nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Mug kek nasıl yapılır?
İki renkli cupcakes tarifi

İLİŞKİLİ HABER

İki renkli cupcakes tarifi
Diyet mi daha hızlı kilo verdirir spor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet mi daha hızlı kilo verdirir spor mu?

BİR YORUM YAPIN 0