Puf gibi yumuşacık börek! Puf böreği evde nasıl yapılır?

Çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz özel ve pratik tarifler arıyorsanız puf böreği tam size göre. Hamur ve tereyağı veya diğer katı yağlardan oluşan lamine hamurdan yapılmış lapa lapa hamur işi olan puf böreği sofralarınıza çok yakışacak.

Börek Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de pratik olan börek adeta 7'den 70'e herkesin sevdiği aperitifler arasında. Günün her saatinde tüketilebilen puf böreğini, ister çayla isterseniz ayranla servis edebilirsiniz. İçerisini damak zevkinize göre değiştirebileceğiniz puf böreğini çocuklarınızın beslenme çantalarına da ekleyebilirsiniz. Tereyağı hamurun içine konur, pişirmeden önce tekrar tekrar katlanan ve yuvarlanan bir paton yapılarak pişirilen puf böreğinin püf noktası ise hamurların kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde kapatılması gerekiyor. Aksi takdirde kızarma esnasında puf gibi kabarmazlar ve iç malzemesi dışarı taşar. Hazırlaması oldukça kolay, sadece hamurun 45-50 dakika kadar dinlenmesi gerekiyor. İşte enfes peynirli puf böreği yapımı:

Patatesli gül böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında patatesli gül böreğiİLİŞKİLİ HABERPatatesli gül böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında patatesli gül böreği

PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER:

1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz

İçi için;

200 gr yağsız beyaz peynir
1/4 demet maydanoz

Kızartmak için;

2 su bardağı ayçiçek yağı

En kolay Boşnak böreği nasıl yapılır? Boşnak böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Boşnak böreği nasıl yapılır? Boşnak böreğinin püf noktaları

YAPILIŞI:

Unu bir kaba alın ve ortasını açıp içerisine yumurtayı kırın. Daha sonra un kısmına kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek azar azar suyla birlikte yoğurun.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyebilirsiniz. Nemli bir bezi hamurun üzerine kapatarak 40 dakika dinlendirin. 

Hamuru hazırladıktan sonra iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Öncelikle peyniri rendeleyin ve içerisine maydanozları ince ince kıyarak karıştırın. 

Dinlenmiş hamuru, ufak bezeler haline getirip, yuvarlayın. Hafifçe unlanmış tezgahın üzerinde merdane yardımıyla ince ince açın. 

Açtığınız hamurları kalıp yardımıyla üçgen şekline getirin. Üçgenlerin içerisine hazırladığınız karışımı ekleyip üzerini üçgen hamurla kapatıp kenarlarından çatalla geçin. 

Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra, tavaya ayçiçek yağını koyun ve kızınca içerisine hamurları atın. 

Kızaran hamurları havlu kağıdında 5 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Remzi 3 yıl önce

Sahurda yiyin hamurluyu, sonra akşama kadar mideniz yansın.