Empanadas böreği nasıl yapılır? Empanadas böreğinin içinde ne var?

Arjantin mutfağının en sevilen ve Türk damağına en uygun tariflerinden biri olan Empanada böreğini sizler için araştırdık. Damak zevkinize uyan empanada böreğini denemek isterseniz, tarifi bütün detaylarıyla bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Farklı lezzetler denemeyi sevenlerdenseniz, işte sizlere okyanusun diğer ucu Arjantin'den harika bir börek tarifi. Genellikle yerel fırınlarda satılan bu küçük börekler, yuvarlak vb. gibi farklı boyut ve şekillerinin yanı sıra oldukça farklı iç harçlarla hazırlanabilir. Empanada börek tarifini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği hem çok kolay hazırlanıyor olması hem de iç harcında deniz ürünlerinden, meyvelere kadar birçok malzemenin yer bulabiliyor olmasıdır. Fırın dışında kızartılabilir, ananas ve çilek benzeri meyvelerle hazırlanabilir. Peki empanada böreği nasıl yapılır? Empanadas böreğinin içinde ne var?

En kolay kol böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında kıyır kıyır kol böreği tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kol böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında kıyır kıyır kol böreği tarifi

  • Arjantin'de empanadalar genelde 10 cm civarında ve yarımay şeklindedir. Sığır eti doldurulmuş (empanada de carne), tavuk eti doldurulmuş (empanada de pollo), jambon ve peynir doldurulmuş (empanada de jamón y queso) ve diğer malzemelerle doldurulmuş (ton balığı, soğan, ıspanak, vb.) empanada türleri mevcuttur.

EMPANADA BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram kıyma
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 biber
Tuz ve karabiber

Hamuru İçin;

5 su bardağı un
1 yumurta (beyaz ve sarısı ayrılacak)
1 paket maya
1/2 su bardağı süt
100 gr margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

En kolay tavada su böreği nasıl yapılır? Tavada su böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tavada su böreği nasıl yapılır? Tavada su böreğinin püf noktaları

YAPILIŞI

Soğanı, biberleri ve sarımsağı ince ince doğrayalım ve az bir yağın içinde tavada soteleyelim. 

Bir başka kabın içinde un ve mayayı karıştıralım. Daha sonra diğer hamur malzemelerini ekleyerek bir hamur haline getirelim. 

Hamuru yaklaşık yarım saat mayalanması için dinlendirdikten sonra yuvarlak parçalar kopararak açalım. 

Açılan parçaların içine kıymalı harcı koyalım ve istediğiniz şekle göre kapatalım. 

Hazırladığımız börekleri fırın tepsisine dizelim ve 200 derecede 20 dakika kadar pişirelim. 

Afiyet olsun...

En lezzetli kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıymalı gül böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn lezzetli kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıymalı gül böreğinin püf noktaları

EMPANADAS BÖREĞİNİN PÜF NOKTALARI

  • Tereyağını önce buzdolabında bekletin, ardından küp küp keserek kullanın.
  • Tarifin iç harcında tavuk eti, kuşbaşı et veya meyve kullanabilirsiniz.
  • Sevdiğiniz baharatlarla kıymayı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Empanadasları, istediğiniz şekil ve boyutlarda sunabilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 5 yıl önce

iyide bu böreği çoğu kişi yapıyor ülkemizde eskiden beri,sadece sarımsak konduğunu görmedim,geri kalan herşeyi koyup aynısını yapıyorlar.