En kolay sufle nasıl yapılır? Sufle yapmanın püf noktaları ve tam ölçülü sufle tarifi

Yoğun çikolata tadı ve akışkan içiyle adeta önce göze sonra da mideye hitap eden sufleyi evde kolayca yapmak ister misiniz? Dışarıda neredeyse birçok işletmenin gelir kaynağı haline getirdiği sufle, çikolatalı olmasıyla birçok kişinin en sevdiği tatlılar arasında. Evde de pratik bir şekilde yapabileceğiniz enfes sufle tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Sufle, 18. yüzyılın başında Fransa'da ortaya çıkmış fırında pişmiş yumurta bazlı bir tatlıdır. Son yılların en çok sevilen ve satışı yapılan sufle çikolatalı kekin az pişmiş haline benzetilse de içerisinde bulunan yumurta nedeniyle, akışkan olmasını sağlıyor. Akışkan içi, enfes çikolata tadı ile gönüllere taht kuran sufle tatlısı, lezzeti nedeniyle yemek öncesi veya sonrasında tercih edilebiliyor. Tatlı krizlerinde en çok tercih edilen lezzetlerden olan sufleyi sadece 20 dakikada evde kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tatlıların en kısa sürede pişeni, bol çikolatalı akışkan içi sayesinde görsel şölen yaşatan sufleyi hazırlamak isterseniz en kolay tarifimizi denemelisiniz.

  • Sufle yapımına başlamadan önce fırını açarak ısınmasını sağlayın. 
     
  • Sufle yapımında en önemli malzeme yumurtadır. Yumurtanın beyazı ve sarısının mutlaka ayrı ayrı katılması ve çok iyi çırpılması gerekir.
     
  • Sufle hamurunu kalıba dökmeden önce, tereyağı ile kalıbın dibini yağlayın. Böylece suflenin çökme ihtimali de azalır.
     
  • Karışımı hazırlarken kısık ateşte olmasına dikkat edin. Topaklanmalar olursa karıştırma hızınızı arttırın.
     
  • Karışımın ısısı ılıman olana kadar yumurta sarısını ilave etmeyin.
     
  • Sufleyi pişirirken bir su kabını fırına atarsanız, yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
     
  • Pişirme süresi bitene kadar fırının kapağını açmayın. Tarifte verilen süreye göre kontrol edebilirsiniz.

Tencerede sufle nasıl yapılır? Evde tencerede sufle yapımıİLİŞKİLİ HABERTencerede sufle nasıl yapılır? Evde tencerede sufle yapımı

evde sufle nasıl yapılır

evde sufle nasıl yapılır

PRATİK SUFLE TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 gram tereyağı
Yarım su bardağı şeker 

sufle tarifi

sufle tarifi

YAPILIŞI

Fırını önceden 200 derecede çalıştırın.

Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada eritmeye başlayın. Kısık ateşte eritmeye özen gösterin. Eridikten sonra ocaktan alın ve ununu ilave edin.

Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın. Daha sonra çikolatalı harcı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamurunuz hazır durumda.

Diyet sufle tarifi! En kolay sufle nasıl yapılır? Çikolatalı Fit sufle tarifi İLİŞKİLİ HABERDiyet sufle tarifi! En kolay sufle nasıl yapılır? Çikolatalı Fit sufle tarifi

Sufle kaplarınızı yağlayınız. İçine eşit parçada hamurdan koyun. Ortalama bu tariften 4 kaplık çıkacaktır. 

Isıtılmış olan fırınınızda 8 dakika da sufleler pişmiş olacak. Burada akışkanlığın tam olması için 8 dakika çok önemlidir.

Afiyet olsun...

1 PORSİYON ÇİKOLALI SUFLE KAÇ KALORİDİR?

Orta boyutlarda hazırlanan bir porsiyon çikolatalı sufle, yaklaşık 390 kaloridir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenlerin ve şeker hastalarının 2 porsiyondan fazla yememesi tavsiye edilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Yasemin 3 yıl önce

Kakaolu kek oldu bildiğimiz sufle değil bu

Toplam 2 beğeni

Samed 4 yıl önce

Biraz fazla şekerli oldu ama kıvamı güzeldi sadece şekeri biraz azaltıp birde az miktar kako eklerseniz renk olarak da çekici durabilir. Teşekkürler

Toplam 4 beğeni