En kolay hira tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü hira tatlısının püf noktaları

Tokat mutfağının en lezzetli tarifleri arasında yer alan Hira tatlısını sadece 20 dakikada hızlıca hazırlayabilirsiniz. Bu kez içerisine irmik eklediğimiz hira tatlısı ağızda çıtır çıtır olmasıyla damaklarda iz bırakacak. Enfes irmikli hira tatlısının tarifi yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İçi yumuşacık dışı irmikle kaplı olan nefis irmik tatlı, Tokat yöresine aittir. Son zamanlarda Google'da en çok aranılan tarifler arasında baş sıralarda yerini alan Hira tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz. Akşam sofralarının vazgeçilmezi hira tatlısı tarifi ve malzemeleriyle hanımların gözde tatlısı olarak karşımıza çıkıyor. Hem şerbetli hem hamurlu tatlı ihtiyacınızı karşılamak istiyorsanız hira tatlısı tam sizlere göre. Ölçülü ve şerbeti tam kıvamında koyulduğunda oldukça güzel ve pratik olan hira tatlısını sevmeyen yoktur. Şerbetli hamur tatlıları davet sofralarının ve bayramların olmazsa olmaz tatlısıdır. Peki hira tatlısı nasıl yapılır?

En kolay yoğurt tatlısı nasıl yapılır? İrmik ve yoğurtla yapılan enfes tatlıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurt tatlısı nasıl yapılır? İrmik ve yoğurtla yapılan enfes tatlı

HİRA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin

Üzeri için;

1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

İrmikle yapılan tatlı tarifleri neler? En kolay İrmik 5 tatlı tarifiİLİŞKİLİ HABERİrmikle yapılan tatlı tarifleri neler? En kolay İrmik 5 tatlı tarifi

YAPILIŞI

Tatlının yapımına öncelikle şerbeti yapmakla başlayın. Şerbet soğuyana kadar da tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri koyun ve spatula yardımıyla karıştırın.

Ele yapışmayacak kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, irmikli olan tabağın içerisine batırın.

Üzeri tamamen irmikle kaplanan hamurları yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin içerisine dizerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Pişen tatlıların üzerine soğuk şerbeti ilave edin. Şerbeti çeken tatlının üzerine çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Fatmanur 2 yıl önce

Bi şey sorabilir miyim 1/2 dediğiniz bir buçuk bardak mı yoksa 1 veya 2 anlamında mı kullandınız

Toplam 2 beğeni

Elvan 1 yıl önce

Yarım bardak anlamında kullanılır

Toplam 0 Beğeni

Reyhan 3 yıl önce

Tatlıyı geçen gün yaptım çok güzel oldu eşim de sevdi , ramazan da çok iyi gidiyor hafif bi tatlı, hatta bugün yine yapıyorum, tavsiye ederim , teşekkürler

Toplam 3 beğeni

ceren 5 yıl önce

çok güzel görünüyor ama yoğurt yok gidip yoğurt alim

Toplam 3 beğeni