İyi peynir nasıl anlaşılır? Peynir seçmenin püf noktaları

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve en çok da domatesin yanına yakışan peynirin seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İyi peynir her zaman daha uzun süre dayanır ve şifasıyla vücuda protein kazandırır. Siz de peynir almaya gittiğinizde iyi peynirin nasıl olduğunu ve peynir seçmenin püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız mutlaka yazımıza göz atın.

Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve peynir kültürü ile pıhtılaştırılması, ve bu pıhtıdan peynir suyunun ayrılmasıyla elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Yapımı ve üretime geçimi milattan önce tam 5000'li yıllara ait olan peynir, Türk mutfağının vazgeçilmezidir.  Salatalarda, makarnalarda ve özellikle de kahvaltılarda tükettiğimiz peyniri satın alırken dikkat etmediğinizde ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Uzmanlar, peynir alırken tadına ve görüntüsüne dikkat edildiği kadar kalitesine, besin değerine ve üretim koşullarına da mutlaka özenle kontrol edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Hal böyle iken sizler için piyasadaki peynirlerin iyisi nasıl anlaşılır ve peynir alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir mercek altına aldık.

Şık peynir tabağı nasıl hazırlanır? Peynir sunum tabağı hazırlamak için bazı öneriler İLİŞKİLİ HABERŞık peynir tabağı nasıl hazırlanır? Peynir sunum tabağı hazırlamak için bazı öneriler

peynir nasıl seçilir

peynir nasıl seçilir

ÇEŞİTLERİNE GÖRE PEYNİR SEÇİMİ NASIL OLMALI?

- Peynir seçerken her şeyden önce mutlaka tadına bakın. Eğer peynirin tadından ekşilik varsa o peyniri sakın almayın. Peynir hayvansal bir gıda olması sebebi ile içinde bakteriler çok çabuk üremekte ve tadını değiştirmektedir. Bu nedenle tadının bozuk olduğunu düşündüğünüz peyniri kesinlikle satın almayın.

Peynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusuİLİŞKİLİ HABERPeynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusu

- Paketli peynir almamaya özen gösterin. Çünkü marketlerde satılan beyaz peynirlerin içinde raf ömürlerini uzatmak için farklı maddeler kullanılmaktadır. Bu maddeler peynirin doğallığını bozabilmektedir.

peynir seçerken nelere dikkat edilir

peynir seçerken nelere dikkat edilir

- Beyaz peynirin renginin tamamen beyaz olması gerekir. Eğer kenarlarında ya da etrafında sarılıklar fark ettiyseniz o peyniri satın almamanız gerekir.

- Kaliteli ve uzun süre dayanıklı peynir çeşidine göre değişkenlik gösterebilir. Bu durumda bakmanız gereken ilk şey; peynirin her kenarının birbirine eş olması gerekir. Daha sonra üzerinde pas, küf veya salamura kirlilikleri bulunmamalıdır.

peynir seçmenin püf noktaları

peynir seçmenin püf noktaları

- İyi bir beyaz peynirin rengi mutlaka canlı ve parlak olmalıdır. Griye dönük veya kirli beyaz, sarımsı renklerde olmamasına özen gösterin.

Beyaz peynirin yanı sıra kaşar peynir alırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İşte kaşar peynir alırken dikkat edilmesi gerekenler;

- Gıda sektöründe çok fazla sahnesi ve kimyasallarla yapılmış kaşar peyniri bulunuyor. Bu yüzden sağlıklı ve lezzetli bir kaşar peyniri seçmek için bazı testlerden geçirebilirsiniz.

Örneğin; Kaşar peynirin sahte olup olmadığını anlamak için çakmak ile kaşar peyniri yakmayı deneyebilirsiniz. Eğer kaşar peynir yanıyorsa sahte, yanmıyorsa doğal olduğundan emin olabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

zafer gülten 5 yıl önce

Haydi pazara ,yada bir dükkana gittinde,eğer satıcıdan bir parça kaçar isteyip ateşe tutup kontrol edecem dersen ,satıcının ne tepki vereceğini biliyonmu...bi deli satıcıya rast gelirsen dükkan çalışanlarıyla kavgaya girmekde var hesapta,yumruk yada bıçak bile yiyebilirsin,burası Türkiye.

Toplam 1 beğeni

ADAMIN BİRİSİ 5 yıl önce

içinde yağ var yanar tabi tavada yağ bile nasıl alev alıyor..

Toplam 1 beğeni

isminaz 5 yıl önce

ya millet yavan ekmek yiyor siz eski kaşardan bahsediyosunuz

Toplam 9 beğeni

aty 5 yıl önce

kim yiyor yavan ekmek.. palavra atmayın kimseyi kandırmayın..

Toplam 14 Beğeni

AbdullahUyarı 5 yıl önce

Ne neçeneği en kötü peynir malum iki markette fiyatı da 17 tl

Toplam 4 beğeni