En kolay kuşburnu marmelatı nasıl yapılır? Kuşburnudan marmelat tarifi

Gülgillerin familyasından gelen kuşburnu faydasıyla adeta vücudu tüm mikroplardan koruyor. Kuşburnu meyvesi saf bir şekilde yenilmeyeceği için reçeli ya da marmelatı yapılıyor. Bugünkü hazırladığımız yazıda sizlere kuşburnu marmelatı nasıl yapılır? Kuşburnu marmelatı püf noktakarı nelerdir sorularının yanıtını araştırdık.

Kuşburnu, bilimsel adıyla Rosa Canina, Avrupa, Kuzey Afrika, Batı Asya’da yetişen ve gülgiller ailesinden bir bitkidir. İçi tüylü olan bu bitkinin birçok tohumu olup sonbaharda olgunlaşır. Kuşburnu ağaçları, bir ile 3,5 metre arasında olup gövdesi ve dalları dikenlidir. Vücuda bir çok faydası olan kuşburnu meyvesi, A, B, C, ve E vitaminleri içeriyor. Tipik olarak kırmızıdan turuncuya, ancak bazı türlerde koyu mordan siyaha kadar değişir. Çayı ve marmelatı da yapılan kuşburnu, halk arasında yabangülü, itburnu, itgülü, gülelması, yiric isimleri ile de bilinir. C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir. 

En kolay kivi reçeli nasıl yapılır? Kivi reçelinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kivi reçeli nasıl yapılır? Kivi reçelinin püf noktaları

Türkiye’de yetişen 27 tür kuşburnu türünden 17’sine ev sahipliği yapan Gümüşhane’de son yılların en verimli dönemi yaşanırken, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle vatandaşlar C vitamini deposu kuşburnu meyvesini toplamak için dağlara akın ediyor. Hemen her köyde yetişen ve 100 gramında bir kasa portakala eşdeğer C vitamini bulunan kuşburnu meyvesinin en çok tüketilen formatı olan marmelat yapımı ise zorlu aşamalardan sonra gerçekleşiyor.

En kolay vişne komposto nasıl yapılır? Berrak vişne komposto tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay vişne komposto nasıl yapılır? Berrak vişne komposto tarifi

KUŞBURNU MARMELATI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo olgunlaşmış kuşburnu
Yarım kilo toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Kuşburnu meyvesinin çiçek kısımlarını koparıp güzelce yıkayın.

Daha sonra kuşburnuları derin bir tencerenin içerisine alıp, üzerini iki parmak geçinceye kadar su ekleyerek haşlayın.

Haşlanan meyveleri 3 kez süzdükten sonra tahta kaşıkla püre haline getirin.

Püre haline gelen meyveleri tencereye alın, üzerine şeker ve limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte kaynatın.

1 taşım kaynayan marmelatı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Arzuw turkmenistan 3 yıl önce

Yaseminin her haberine bayylyorum