En kolay cevizli tatlı tarifleri hangisi? Cevizle yapılan enfes tatlılar...

İnsan sağlığına bir çok faydası olan ceviz ile yapılan tatlıları hiç denediniz mi? Tadına doyum olmayacak enfes ceviz ile yapılan en pratik ve en lezzetli tarifleri sizler için bir araya getirdik. İşte cevizli en muhteşem tatlı tarifleri...

Hafızayı güçlendirmeden kalp damar tıkanıklıklarına, kan pıhtılaşmasını önlemeden sinir sistemini düzenlemeye kadar vücuda birbirinden faydası olan ceviz aynı zamanda kolesterolün dengelenmesine de yardımcı oluyor. Uzun süre saklanabilmesi, gıdalara farklı şekilde katılabilmesi ve Türk damak tadına uygunluğu ile günlük hayatta herkesin severek tükettiği ceviz, sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içerir. Enerji veren ve insanı dinç tutan cevizin çok tüketilmesi ise kişiden kişiye göre yarar gösterebilir. Tok tutan aynı zamanda tok tutarken de gerekli vitaminleri vücuda alan ceviz Türk mutfağında birçok tariflerin içine yakışıyor. Tatlılardan salatalara, çorbalarda ezmelere kadar birbirinden farklı tariflerin içine eklenebilen cevizle yapılan tatlıları sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kıvamı baş döndüren lezzeti damaklarda iz bırakan cevizli tatlı tarifleri bugün haberimizde bulabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamuru için;

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı un

Üzeri için;

İrmik

İçi için;

Çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
5 damla limon suyu

YAPILIŞI

Tatlıyı yapmaya önce şerbetinden başlayın. Şerbeti soğumaya bıraktıktan sonra, hamur malzemelerini ele yapılmayacak hale gelene kadar yoğurun. Hamuru 3 parçaya böldükten sonra elinizle açıp çekilmiş cevizi koydun. Sonda rulo yapın ve tezgahın üzerine irmiği sererek ruloyu yuvarlayın. küçük parçalar halinde ruloyu kestikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızana kadar pişirin. Pişen tatlının üzerine şerbeti ekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
1 bardak şeker
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 adet limonun suyu
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 kase kadar ceviz

YAPILIŞI

Derin ve geniş bir kasenin içerisinde şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sütü ve yağı da ilave edip karıştırırken un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek topaklanma olmayacak şekilde çırpın.

Yağlanmış kek kalıbına karışımı döktükten sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

  • CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

1 adet yumurta akı
1 su bardağı ceviz içi

YAPILIŞI

Zeytinyağını derin bir kabın içerisine alın ve pudra şekeriyle krema haline gelene kadar karıştırın.

Daha sonra üzerine kabartma tozu, unu ve tarçını eleyerek karıştırmaya devam edin.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp üzerine yarım ceviz içi ile süsledikten sonra yağlı fırın tepsisine dizin.

Ardından 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

  • CEVİZLİ PEKMEZ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

5 su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pekmez

YAPILIŞI

Su ve nişastayı güzelce karıştırın. Daha sonra pekmez ve toz şekeri de ekleyerek hızlıca karıştırın. Ardından karışımı tencerede kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan tatlıya cevizleri ekleyin. Cam kaseleri sıcak su ile ıslatıp hazırladığınız tatlıyı dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıvı deterjan mı Toz deterjan mı? Hangisini tercih etmeliyiz?

İLİŞKİLİ HABER

Sıvı deterjan mı Toz deterjan mı? Hangisini tercih etmeliyiz?
Karabiber çayının faydaları nelerdir? Soğuk algınlığını geçiren karabiber çayı nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Karabiber çayının faydaları nelerdir? Soğuk algınlığını geçiren karabiber çayı nasıl tüketilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0