Cips sosunun içinde ne var? Cips sosu nasıl yapılır? En kolay cips sosu tarifi

Film izlerken ya da oyun oynarken atıştırabileceğiniz cipslerin daha lezzetli olması için yanında sos hazırlayabilirsiniz. Tadını farklı bir lezzete dönüştüren bu soslar evde pratik bir şekilde yapılabiliyor. Cips için hazırlamanız gereken sosun tarifini sizler için bir araya getirdik. İşte cipsin lezzetini ikiye katlayan müthiş sos:

Cips ülkemizde en çok satılan ve özellikle çocuklar tarafından sevilen bir atıştırmalıktır. Çok ince doğranmış patateslerin kırılgan hale gelene kadar yağda kızartılmasıyla yapılan cipsler eşitli baharatlarla, peynirlerle, bitkisel katkılarla ya da doğala özdeş aromalar ile hazırlanan pek çok çeşidi bulunur. Televizyon karşısında ya da canınız atıştırmalık bir şeyler çektiğinde tüketebileceğiniz cipsiye mutlaka sos hazırlamayı da unutmayın. Sos hem cipsinin tadının daha güzel olmasını hem de yoğurt yemeyen çocukların bile yoğurt yemesini sağlıyor.  Acılı, sade, mayhoş ve baharatlı tatlarıyla severek tüketilen cipsler için ev yapımı yoğurtlu sos yapımını sizler için derledik. 

En kolay patates cips nasıl yapılır? Sağlıklı cips tarifi nedir? Cips yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay patates cips nasıl yapılır? Sağlıklı cips tarifi nedir? Cips yapımının püf noktaları

CİPS SOSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kase yoğurt
1-2 adet sarımsak
2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı nane
Tuz
2 tatlı kaşığı mayonez

YAPILIŞI

İçi derin bir kabın içine tüm malzemeleri ekleyin. Eğer sarımsak sevmiyorsanız karışıma katmasanız da olur.

Ancak, sosun lezzetli olması için muhakkak sarımsak kullanılmalıdır. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra dilediğiniz baharatları ekleyip yeniden karıştırın.

İşte cipsin yanında tüketeceğiniz yoğurtlu karışımınız hazır!

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 1

Veli 4 yıl önce

Ben valla tuz eklemeyi unuttum ama çok güzel oldu da fırında tam olarak kaç dakka durcak ben 45 tuttum daha fazla tutmak gerekirmi

Toplam 2 beğeni