Orjinal kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köfte yapmanın püf noktaları

Arta kalan pilavı değerlendirmek için hem de akşam yemeğinde farklı tarifler denemek istiyorsanız kadınbudu köfteyi yapabilirsiniz. Kıyma ile pirincin en uyumlu beraberliklerinden biri olan kadınbudu köfte, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel yemeklerimizden kadınbudu köftenin malzemeleri ve tarifi pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor.

Türk mutfağının naçizane tariflerinden biri olan kadınbudu köfte yabancı turistler tarafından çok beğeniliyor. Siz de lezzetli kadınbudu köftesini pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz. Orijinal ve kolay kadınbudu köfte şeklinde iki farklı tarif bulunmaktadır. Orijinal kadınbudu köfte daha lezzetlidir denemez. İki tarif de oldukça lezzetlidir. Ankara, Sivas gibi farklı bölgelerde anılan kadınbudu köfte tarifi özellikle Trakya bölgesinde görülmektedir. Çeşitli lokantaların menüsünü süsleyen kadınbudu köfte tarifinin evde yapımı da oldukça kolaydır. Ülkemizde sıkça tüketilen ve mutfaklarda görmeye alışkın olduğumuz kadınbudu köfte yapılışını sizler için derledik. İşte kadınbudu köfte için gerekli malzemeler ve tarifi...

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı haşlanmış pirinç
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı un

Kızartmak için;

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta

YAPILIŞI

Tava sıvı yağ ile ince kıyılmış soğanları ve sarımsakları kavurun. Daha sonra kıymanın yarını da ilave edin ve suyu çıkana kadar kavurun.

Geniş bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyerek güzelce yoğurun.

30 dakika üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.

Köfte harcı dolapta beklerken kızartmak için malzemeleri hazırlayabilirsiniz.

Daha sonra dinlenen köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırarak kızmış yağda pişirin.

Yanına patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

KADINBUDU KÖFTE KAÇ KALORİ?

Kadınbudu Köfte Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 253 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 160 gramlık miktarında Kadınbudu Köfte 405 kalori bulunmaktadır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0