En kolay şam böreği nasıl yapılır? Batman'ın en meşhur yemeği: Şam börek

Batman şehrinin en meşhur yemeklerinden biri olan kahvaltıların vazgeçilmez baş tacı Şam böreğinin kolay yapımını sizler için araştırdık. İşte Batman'ın en meşhur yemeği şam böreği tarifi...

Şam böreği, Güneydoğu Anadolu’da yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve sevilerek tüketilen bir börek çeşididir. Birçok bölge Şam böreğini kendine has şekilde yapmaktadır. Batman ilinde yapılan Şam Böreği yöre ile özdeşleşmiş olup yöre halkının ve turistlerin en çok tercih ettiği yiyeceklerdendir. Batman'ın kahvaltı lezzetlerinden biri olan Şam böreği kokusu ve görüntüsü ile adeta sofraları şenlendiriyor. Batman Şam Böreği, yörede uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel mirası olan bir üründür. Ürün yöre
ile ünü açısından özdeşleşmiştir. Evlerde kadınların kolaylıkla yaptığı bu böreği sizlerde deneyebilirsiniz. 

ŞAM BÖREĞİNİN TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

İçi için;

150 gram kıyma
Yarım kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kaba koyunuz ve iyice yoğurunuz 20 dakika beklerken içini hazırlamaya başlayınız.

Soğanı ve sarımsağı yağda kızartınız üzerine kıymayı koyup kızartmaya devam ediniz daha sonra baharatları ekleyip ocaktan alınız. İçi soğumaya bırakınız.

Hamurdan ufak parçalar alıp elinize açtıktan sonra oklava ile inceltiniz soğumuş harcı içine yerleştirip bir kenarını diğer kenarına getirip üzerini kapatınız.

Bittikten sonra derin bir tava da bol yağ koyunuz kızaran yağa börekleri atınız dilerseniz saç tava ocaklarında da daha kolayca yapabilirsiniz.

Bu hem yağsız olmasını sağlar hem de işinizi kolaylaştırır.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 1

Saadet 2 yıl önce

bir sürü şaambörek tarifine baktım hepsi yanlış bencd yörede yaşayan biri olarak