Pratik kızartılmış un helvası nasıl yapılır? En kolay kızartmış un helvası

Kandillerin, mevlid günlerinin baş tacı olan un helvasını farklı bir şekilde servis etmek isterseniz kızartabilirsiniz. Sunumu şık ve lezzeti damaklarda iz bırakacak kızartılmış un helvasının yapılışı ve püf noktaları yazımızda bulabilirsiniz.

Bozkır kültüründen gelen helva, Türkler için yas ve mutluluk tatlısıdır. Özel ve önemli günlerde saraylarda yapılırdı. Günümüzde de Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Osmanlı mutfağından miras kalan un helvası, hemen hemen her yörede aynı şekilde pişirilir. Özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilen un helvası, meyve ve soslarla birlikte servis edilebilir. Un helvası sevenlere müjde! Helvanın tadını ikiye katlayacak muhteşem bir tarifi sizler için hazırladık. Yapımı oldukça pratik ve misafirlerinize görsel şölen yaşatacağınız enfes kızarmış un helvası tarifini yazımızdan inceleyebilirsiniz.

En kolay un helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında cevizli un helvası tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay un helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında cevizli un helvası tarifi

KIZARMIŞ UN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
150 gram çikolata
1 çay bardağı toz Hindistan cevizi
1 su bardağı süt
150 gram kaymak
1 kase kadar bayat ekmek kırıntısı
1 çay bardağı Antep fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağ
3 adet yumurta

Erzurum helvası nasıl yapılır? En kolay Erzurum helvası tarifiİLİŞKİLİ HABERErzurum helvası nasıl yapılır? En kolay Erzurum helvası tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle tencerenin içerisinde şeker, süt ve suyu karıştırarak şerbeti yapın.

Daha sonra teflon tencerede unu tereyağının içerisinde rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Ardından şerbeti yavaş yavaş ilave edin.

Hızlıca karıştırın ve kaymağın yarısını koyun. Hazırlanan helvayı bir kasenin içerisine alın.

150 gram çikolatayı rendeleyin ve elinizle helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içerisine çikolatadan koyun.

Derin tabakların içerisine ekmek kırıntısı, Hindistan cevizi ve yumurtayı ayrı ayrı hazırlayın.

Yuvarlak şekil verdiğini helvaları önce yumurta sonra Hindistan cevizi sonra yumurta ve ekmek kırıntısına batırarak kızgın yağın içerisinde kızartın.

Yanına kaymakla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0