Kolay dereotlu tuzlu kek nasıl yapılır?

Sıradan tatlı kek tariflerinden sıkılanlar için muhteşem bir tuzlu kek tarifimiz var. İçi dereotlu yapımı oldukça pratik olan tuzlu kekin yapılışı için hazırladığımız haberi inceleyebilirsiniz.

Dereotlu kek, içine yumurta, sıvı yağ, yoğurt, un, peynir ve dere otu koyularak yapılan bir tuzlu kek türüdür. İçinde kullanılan malzemeler ile protein, kalsiyum ve vitamin değerleri oldukça yüksektir. Faydalı ve lezzetli olan bu kek görüntü olarak da hoş bir kek olur. Dere otunun koku ve tadı keke farklı bir önem verir. Dereotlu kek kolay hazırlanan ve yapılabilen bir tariftir. Çayınızın yanında afiyetle yiyebileceğiniz aynı zaman da yapımı çok kolay olan bu kek, diğer tarifleri unutturacak türden.  

Susamlı pastane poğaça nasıl yapılır? En kolay susamlı poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERSusamlı pastane poğaça nasıl yapılır? En kolay susamlı poğaça tarifi

  • Dilerseniz karbonat yerine kabartma tozunu arttırabilirsiniz. 

DEREOTLU TUZLU KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
200 gram peynir
1 su bardağı kıyılmış dereotu
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz

YAPILIŞI

Yumurta ve tuzu köpük köpük olana kadar hızlı şekilde çırpın. Daha sonra  zeytinyağı ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. 

Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek klasik kek kıvamı elde edin. Ardından peyniri ufalayıp, dereotunu da ekleyerek yağlanmış kalıbın içerisinde dökün.

180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice pişene kadar bekletin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0