İtalyan usulü makarna nasıl yapılır? Spagetti Carbonara yapmanın püf noktaları

Öğrenci evlerinin ve bekarların sık sık yaptığı makarnayı dünya mutfağına uygun yapmanın tam zamanı. Birbirinden farklı makarnalarla sofralarınızı şenlendirmek isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifimizi denemelisiniz. Lezzetli İtalyan usulü makarna tarifi:

Carbonara, yumurta, sert peynir, kurutulmuş domuz eti ve karabiber ile yapılan bir İtalyan makarna yemeğidir. Çanak, 20. yüzyılın ortalarında mevcut adı ile modern formuna geldi. Peynir genellikle Pecorino Romano, Parmigiano-Reggiano veya ikisinin bir kombinasyonudur. Sıradan makarna soslarından sıkılanlar ve dünya mutfağına merak edenler için makarnanın en lezzetli olduğu ülke İtalyanlar'ın son yıllarda oldukça popüler olan Spagetti Carbonara tarifini hazırladık.

Makarna nasıl yapılır? Evde kolay makarna yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMakarna nasıl yapılır? Evde kolay makarna yapmanın püf noktaları

SPAGETTİ CANBONARA TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket spagetti
100 gram dana bacon
3 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
100 gram parmesan
İri taneli çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı zeytinyağı
İsteğe göre tuz

Makarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yoluİLİŞKİLİ HABERMakarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yolu

YAPILIŞI

Geniş bir tavanın içerisine etleri alın ve kızartın. 

Bir karıştırma kabının içerisinde 3 yumurtayı tam şekilde kalan biri de bir tanesinin de sadece sarısını ilave edin.

Güzelce karıştırdıktan sonra içine parmesan peynirini ekleyin.

Spagetti makarnayı suyun içerisinde haşlayın.

Sos tavasının içerisinde pişen etleri ve yumurtayı birazcık karıştırın. pişen spagettileri de ilave ettikten sonra az makarna suyu tuz ve karabiberi ekleyin.

Demlenene kadar ocakta tutun. Ilık hale geldikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0