Kolay ev yapımı rulo kurabiye tarifi! Rulo kurabiye nasıl yapılır?

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan kurabiyelere enfes bir tarif daha eklendi. Tadı enfes görüntüsü ise misafirlerinizin çok beğeneceği aynı zamanda yapılması oldukça basit bu kurabiyeyi çocuklarınızın beslenme çantalarına da rahatça koyabilirsiniz. Peki pratik rulo kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi...

Sıradan kurabiye tariflerinden sıkılanlar için iki renkli muhteşem bir kurabiye tarifini sizler için derledik. Mis kokulu vanilyanın en çok yakıştığı kakaoyu birleştiren bu lezzete misafirleriniz de hayran kalacak. O pişerken fırından çıkan o mis gibi koku bütün evi de saracak. Üstelik bayatlamadığı için kavanozda uzun süre bekletebilirsiniz. Çay ve süt saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu nefis rulo kurabiyeler sık sık yapacağınız tariflerden.  Peki ev yapımı rulo kurabiye nasıl yapılır?

İKİ RENKLİ RULO KURABİYENİN TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram oda ısısında yumuşamış margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un

Kolay peynirli rulo börek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKolay peynirli rulo börek nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde kakao hariç tüm malzemeleri ekleyip hafif yumuşak kıvam bir hamur yoğurun. Daha sonra hamuru ikiye bölüp birine kakao ekleyip güzelce yoğurun.

Hamurları buzdolabında 20 dakika boyunca bekletin. Dinlenen hamurları merdane ile açıp ardından üst üste koyun. Rulo şeklinde sarıp yine 1 saat buzdolabında bekletin.

Dolaptan çıkardığınız ruloyu bıçakla isteğiniz kalınlıkta keserek yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin. 200 derece kızarana kadar pişirin.,

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0