Evde cezerye nasıl yapılır? Havuçlu cezerye tarifi! Cezerye nasıl tüketilir?

Mersin mutfağının en meşhur tatlılarından olan cezerye, lezzetli iç harcı ve baharat kokusu ile çocukların da sevebileceği bir tariftir. Peki bu cezeryeyi yemek için Mersin'e mi gitmek gerek? Tabii hayır. Evde pratik bir şekilde üstelik sadece 20 dakikada kendi cezeryenizi yapabilirsiniz. Tarifi haberimizde...

Adını Arapça'da havuç anlamına gelen kelimeden alan cezerye ile tatlı krizlerinizi hızlı bir şekilde yatıştırabilirsiniz. Cezerye, ülkemizde sevilerek tüketilen geleneksel tatlılardan biridir. Eşsiz lezzete sahip cezerye ürünleri; havuç, şeker, birtakım baharatlar ve Hindistan cevizinden imal edilmektedir. Cezerye, tüketicisine eşsiz lezzetinin yanı sıra ham maddesi olan havuç meyvesinin aromasını da sunmaktadır. Çayın yanına, çat kapı gelen misafirlerinize pratik ve lezzetli cezerye tarifini hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı oldukça basit olan cezeryenin asıl püf noktası baharatlar. Buram buram mutfağı baharat kokutacak ve metabolizma hızlandıracak cezeryenin tarifini hazırladığımız yazıda bulabilirsiniz.

Eşsiz lezzetiyle evde sultan lokumu nasıl yapılır? En kolay sultan lokumu tarifiİLİŞKİLİ HABEREşsiz lezzetiyle evde sultan lokumu nasıl yapılır? En kolay sultan lokumu tarifi

CEZERYE TARİFİ:

MALZEMELER

8 tane rendelenmiş havuç
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
2 paket sade bisküvi
6 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için;

Hindistan cevizi

En kolay havuç lokumu nasıl yapılır? Havuç lokumu yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay havuç lokumu nasıl yapılır? Havuç lokumu yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Güzelce rendelenmiş havuçları geniş bir tencereye alın. Biraz karıştırdıktan sonra şeker ve sıcak suyu ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin.

Piştiğinden emin olduğunuz havuçların altını kapatıp içerisine vanilya ekleyerek hızlıca karıştırın.

Elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde çekilmiş ceviz içi ve çekilmiş bisküvileri ilave edin.

Elinizle harmanladıktan sonra isteğe göre iri çekilmiş antep fıstıkları ekleyerek cam tepsinin en alt kısmına hindistan cevizi dökün ve havuçlu karışımı yayın.

En üste de hindistan cevizi döktükten sonra bıçakla istediğiniz şekli verin.

İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

CEZERYE NASIL TÜKETİLİR?

Havucu direkt olarak tüketemeyen bireylerin keyifle tükettiği cezerye, ürünlerini ara öğünlerde ya da yemeklerden sonra tüketilmesi uygun olan bir gıda maddesidir. Aile bireylerinize ya da misafirlerinize yemek sonrasında sağlıklı bir tatlı ikram etmek istiyorsanız tercihinizi cezerye çeşitlerinden yana yapabilirsiniz. Genellikle sade olarak tüketilen cezerye ürünleri, çay ve kahvenin yanına çok yakışan bir lezzete sahiptir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0