Hindi eti nasıl pişer? Pratik fırında hindi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Yeni yıla girerken tercih edilen hindi eti, kalabalık sofraların lezzetli tarifleri arasında yerini alıyor. Kolay sindirilmesi ve sağlıklı etler arasında olmasıyla tarif listelerinin başında yer alan hindi eti, sıklıkla tercih ediliyor. Peki hindi eti nasıl pişer, tarifi ve püf noktaları nelerdir hadi gelin bakalım.

Düşük yağ oranı, protein ve mineral bakımından oldukça zengin olan hindi eti, kalp hastalıklarının da önüne geçiyor. Kırmızı ete göre yağ oranı neredeyse yarı yarıya olan hindi eti kalabalık misafirlerinize hazırlayabileceğiniz en ideal tarifler arasında. Lezzetli olduğu kadar besin değeri de yüksek olan hindi etini mutlaka siz de denemelisiniz. Peki herkesin gözünde büyüttüğü hindi evde nasıl pişirilir? Cevabı haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. 

Uzmanlar; hindi etinin besin değerinin yüksek olması, yağ ve kolesterol içeriğinin düşük olması yanında vücutta üretilemeyen elzem aminoasitlerin hepsinin yeterli miktarda içermekte olduğunu belirtiyor. B1 ve B2 vitaminleri bakımından da zengin bir besin olan hindi eti; çocuklarda ve gençlerde bedensel ve zihinsel gelişim için önemli bir yer tutuyor. Ayrıca düzenli ve yoğun spor yapanlar için de vücutta yapım aktivitelerini ve kas yoğunluğunu artırmak için ideal hayvansal protein kaynağı olarak belirtiliyor. Bununla beraber hindi eti tavuk eti gibi kalp damar hastalıklarının engellenmesinde de önemli bir yer tutuyor.

KOLAY FIRINDA HİNDİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet bütün hindi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tavuk bulyon
2 yemek kaşığı kuru maydanoz
1 büyük kuru soğan
Tuz, karabiber

Vücudun protein ihtiyacını yüzde 100 karşılıyor! Hindi etinin faydaları nelerdir? İLİŞKİLİ HABERVücudun protein ihtiyacını yüzde 100 karşılıyor! Hindi etinin faydaları nelerdir?

hindi eti nasıl pişirilir

hindi eti nasıl pişirilir

YAPILIŞI

Hindi etinin tam anlamıyla pişmesi için fırını önceden 175 dereye ayarlayın. Daha sonra tüm hindiyi bol suda güzelce yıkayın.

Hindiyi temizlendikten sonra derin bir fırın tepsisinin içerisine koyun. Ardından göğüsle derisinin arasına küçük küçük tereyağı parçaları koyun.

Hindinin içerisine ise bütün soğanın kabuğunu soyarak koyun. İsteğe göre patates ve havuç gibi sebzelerden de koyabilirsiniz.

Derin ayrı bir kabın içerisinde ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanozu karıştırın. Hindinin üzerine döktükten sonra tuz, karabiber ve zeytinyağını gezdirin.

Alüminyum folyo ile üzerini kapatarak fırında yaklaşık 3,5 saat pişmeye bırakın. Daha sonra üzerindeki folyoyu alarak pişmesi için fırına koyun.

45 ile 60 dakika arasında kontrol ederek kızarmasını sağlayın. Pişen hindiyi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

HİNDİ ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • - Hindi etini pişirmeye başlamadan önce lezzetli olması için zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, biber ve bazı baharatlarla terbiye ediniz.
  • - Hindi etini keskin bir bıçakla karın bölgesinden keserek içine tadına aroma katmak için biberiye, defne yaprağı yerleştiriniz. Fırına atmadan önce tepsiye havuç, kuru soğan, sarımsak ve kök kerevizi (bal kabağı veya karnabahar) koyarsanız hindi etine ayrı bir lezzet katabilirsiniz. 
  • - Hindinin üstünün iyice kızarması ve özel olarak tatlanması için, derisini asla kaldırmayın ve pişmesinden yaklaşık 15 dakika önce 4 yemek kaşığı balı fırçayla yardımıyla hindinin üzerine sürünüz.
  • - Hindi etinin kaliteli olması açışından pişirileceği kabın etrafında yaklaşık 7 cm boşluk olmasına özen gösteriniz.
  • - 160 derece ısıda uzun süre pişirmekte olduğunuz hindinizi, yaklaşık 5 kg ağırlığındaysa 3 saat kadar, yaklaşık 5 kg ağırlığındaysa 4 saat kadar,  yaklaşık 13 kg ağırlığındaysa da 5 saat kadar pişirmenizi öneririz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

vatandaş 1 yıl önce

Adımız müslüman amma velakin hristiyanar gibi yaşamaya bizden iyisi yok maalesef. Hindi eti tarifi niçin noel yortusunda verilir ki? Allah var diyoruz ancak yok gibi yaşıyoruz maalesef.

abdullah ünal 1 yıl önce

3.5 saat fırında pisirin ::) elektrik komsudan sanki

Cafer 2 yıl önce

Hindiyi bulduk şu pahalılıkta pişirmesi kaldı.

Toplam 3 beğeni