Bayatlamayan bahar kurabiyesi tarifi

Çay saatlerinde ya da altın günlerinden pratik bir şekilde sofralarınızı görsel şölene dönüştürecek kurabiye hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı oldukça kolay ağızda dağılan ve mis gibi vanilya kokusuyla çok beğeneceğiniz bahar kurabiyesi aşırı tatlı sevmeyenlerin hatta kakaolu kurabiye tarifi arayanlar için çok beğeneceği bahar kurabiyesinin tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kurabiye kavanozları boş kalanlar için tadı muhteşem üstelik aylarca dursa da bayatlamayan pratik bir kurabiye tarifimiz var. Hem görünümüyle sevdiklerinizi şaşırtacağınız adeta çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek bahar kurabiyesi şekli çiçek açmış olduğu için adını oradan alıyor. Susamla buluşan kakao tadına da bayılacaksınız. Peki bu kadar övdüğümüz bahar kurabiyesi nasıl yapılıyor? Tarifi haberimizin detaylarında...

BAHAR KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yaklaşık 5 su bardağı kadar un

Üzeri için;

Yumurta akı
Susam, fındık

YAPILIŞI

Hamur malzemelerinin mutlaka oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Un, kakao ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. 

Unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir kıvam elde ettikten sonra hamurun üçe bölüp bir kısmını kenara ayırın. Kalan iki hamuru kakao ve kabartma tozu  ile karıştırarak yoğurun. Kenara ayırdığınız hamura ise papatya şeklini verin.

Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, önce yumurta akı sonra susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 

Üzerine ise papatya şeklini verdiğini kurabiyeleri yerleştirin. Orta kısımlarına fındık koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Kaz ayağı örgü en kolay nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kaz ayağı örgü en kolay nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0