En sağlıklı kolay poğaça nasıl yapılır?

Çay saatlerinde bir kaçamak yapıp hamurişi bir şeyler yemek istiyorsanız sizler için sağlıklı hem de az kalorili kolay bir poğaça tarifimiz var. Yedikçe yemek isteyeceğiniz aynı zamanda çocuklarınızın beslenme çantasına da özgürce ekleyebileceğiniz sağlıklı poğaça tarifine haberimizin detaylarında görebilirsiniz.

Poğaçalar, sabahları kurulan o nefis kahvaltıların keyfini ikiye katlar. Pofuduk pofuduk, mis gibi kokan bu güzellikler kalorisiyle onlardan biraz uzaklaşmamıza neden oluyor. Poğaça denildiğinde hepimizin aklına yağlı ve kilo yapan bir hamurişi olarak görülebilir. Ancak bu günkü hazırladığımız tarif hem çok hafif hem de kilo aldırmıyor. Arkadaş toplantılarında aşırı kalori almak istemeyenlerin pratik bir şekilde hazırlayabileceği sağlıklı poğaça tarifimiz için metnimizi inceleyebilirsiniz.

En farklı sarımsaklı poğaça nasıl yapılır? Pratik sarımsaklı poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABEREn farklı sarımsaklı poğaça nasıl yapılır? Pratik sarımsaklı poğaça tarifi

SAĞLIKLI POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı yoğurt
3 su bardağı tam buğday unu
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 tutam ince doğranmış dereotu
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çekilmiş çörek otu

Pratik 5 dakikada poğaça nasıl yapılır? En pratik poğaçanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPratik 5 dakikada poğaça nasıl yapılır? En pratik poğaçanın püf noktaları

YAPILIŞI

Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.

Daha sonra unu eleyerek yumuşak bir kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün  ve çekilmiş çörek otunu serpin.

180 derece fırında altı ve üstü kızana kadar pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0