Antep usulü etli karışık dolma tarifi

Güneydoğu mutfağının en zengin lezzetlerini barındıran Gaziantpe usulü etli dolma tarifi ile sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunmaya hazır mısınız? Sizler için Antep usulü etli dolmayı yapmanın püf noktalarını araştırdık. Haberin detayında bu eşsiz lezzete dair her şeyi bulabilirsiniz.

Patlıcan, domates ve biber üçlemesinin bir araya geldiği ve Güneydoğu mutfağının en lezzetli yemeği olan etli dolma tarifi ile en ağır misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Kolayca yapabileceğiniz ve tadı ile Günaydoğu mutfağına yolculuk yapacağınız bu yemek tarifinin en kolay şeklini sizler için derledik.

ANTEP USULÜ ETLİ KARIŞIK DOLMA TARİFİ:

MALZEMELER

5 patlıcan
5 dolmalık biber
5 domates
1 baş sarımsak
1 soğan
250 gram yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanların içini soyup tuzlu suda bekletiniz. Daha sonra domateslerin üst kısmını kesip içini boşaltın. Aynı şekilde biberleri de hazırlayın. Dolmanın içine domatesin çıkardığını içini blendırdan geçirin. Pirinci, baharatları, kıymayı, limon suyunu, salçaları ve doğranmış soğanı da ekleyin. İyice karıştırıp patlıcan domates ve biberin içini doldurun. Tencerede önce biber sonra patlıcan en son domatesleri ekleyip tencereden bir boy küçük bir porselen tabakta en üstüne koyun. Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su doldurun. 45 dakika kaynatın. Tabağı kaldırıp 15 dakika daha kaynatıp büyük bir tepsiye boşaltın.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0