Mutancana nedir ve mutancana yemeği nasıl yapılır? En kolay Mutancana tarifi

Karadeniz Bölgesi'nin incisi olarak bilinen Trabzon'a gelen turistlerin en çok 15'inci ve 16'ncı yüzyıl Osmanlı saray mutfağında görülen, saray ziyafetlerinde sunulan ve Fatih Sultan Mehmet'in sevmesiyle bilinen et, bal, tarçın gibi değişik ürünlerin karışımından yapılan 'mutancana'yı tercih ediyor. Peki mutancana yemeği nedir ve nasıl yapılır? Tarifi haberimizde...

Osmanlı saraylarının enfes lezzetleri damakları büyülemeye devam ediyor. Osmanlı mutfağının farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenleri arasında ise farklı kültürlerin bir arada yaşaması gösteriliyor. Şimdi sizlere hazırlayacağımız Mutancana yemeği tarifi, saray ziyafetlerinde sunulan aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemekler arasında. Kuzu eti ve meyvelerle yapılan mutancana, tatlı ile tuzlunun bir araya geldiğinde ne kadar lezzetli olabileceğini gösteren en iyi örneklerden. Peki Mutancana nasıl yapılır? İşte tarifi:

Osmanlı mutfağının en meşhur börekleri nelerdir? 5 Farklı Osmanlı böreği tarifleriİLİŞKİLİ HABEROsmanlı mutfağının en meşhur börekleri nelerdir? 5 Farklı Osmanlı böreği tarifleri

KUZU MUTANCANA YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

800 gram kuzu eti
100 gram arpacık soğan
50 gram soyulmuş iç badem
50 gram kuru kayısı
30 gram razaki üzüm
50 gram kurutulmuş mürdüm eriği
50 gram kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
Tuz
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı sumak

Osmanlı usulü somun ekmeği nasıl yapılır? Enfes somun tarifiİLİŞKİLİ HABEROsmanlı usulü somun ekmeği nasıl yapılır? Enfes somun tarifi

YAPILIŞI

Tencereye yağı ve kuzu etlerini koyun. İyice kavrulana kadar karıştırın. Daha sonra soğanları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin.

Üzerine taze kekik ile güzelce servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kuzu Mutancananın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız etin orta yağlı olmasına özen gösterin ve buzluktaysa önceden çıkartıp çözünmesini bekleyin.
  • Eti pişirmeden önce oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Böylece lezzeti artacaktır.
  • Kuru meyve ve kuzu etini ayrı kaplarda pişirin. Servis etmeden önce birleştirip karıştırabilirsiniz.
  • Soğanın yanı sıra patates ve domates kullanabilirsiniz. Fakat kullanacağınız sebzelerin ufak boyutlarda olmasına dikkat edin.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

zafer gülten 2 yıl önce

ne yazık Osmanlı mutfağının bir çok lezzetleri artık tarih oluyor. mesala eskiden revaçta olan,bilhassa düğün ve kutlamaların baş tatlısı olan -zerde - unutulmuş gibi,koca İstanbul da anca sayılı yerlerde var.

Yeşiiiiimmmm 5 yıl önce

Ayneenn yaaaa

Toplam 1 beğeni

the end 5 yıl önce

bu saydıklarınız malzemeden sadece bizim evde tencere var

Toplam 9 beğeni

Yeşim 5 yıl önce

Ayneeennn

Toplam 0 Beğeni