En kolay kasap köftesi nasıl yapılır? Köftenin dağılmaması için ne yapılır?

Dışarıdan satılan ya da kafelerde yediğimiz köftelerin her zaman daha lezzetli ve enfes olduğunu elbette küçük büyük demeden herkes düşünür. Peki kafelerde yapılan köftenin sırrı nedir? Köftenin lezzetli olması için nelere dikkat etmek gerekir? Anne köftesi gibi dağılmayan köfte nasıl yapılır? Tüm bu merak edilen soruların yanıtı haberimizde.

Köfte, genel olarak ekmek, soğan, maydanoz, baharat vb. katılmış kıyılmış etten, kimi zaman da tavuktan, balıktan ya da patatesten yapılan, türlü biçimlerde olan ve türlü biçimlerde pişirilen yiyeceklerin ortak adıdır. Türk mutfağında çok fazla tüketilen köfte lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Yemeklerin içerisine eklenen aynı zamanda ayrı bir şekilde pişirildiğinde ekmek arası tüketilen köfte adeta çocukların en sevdiği yemek. Ünlü bir şeflere göre köfte yapmak incelik ister. Bu yüzden mutlaka yaparken bazı noktalara dikkat etmek aynı zamanda yaparken özen göstermek gerekir. 7'den 70'e herkesin severek tükettiği, yanında patates kızartması ile dünyanın en leziz sofralarının baş köşesine yerleştiği müthiş tarifler arasında. Peki lezzetli köftenin sırrı nedir? İşte cevabı...

evde köfte yapmanın sırrı

evde köfte yapmanın sırrı

Fırında köfte patates nasıl yapılır? Sulu fırında köfte patates yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında köfte patates nasıl yapılır? Sulu fırında köfte patates yemeği tarifi

- Köfte yapmanın en önemli noktası seçtiğiniz etin iyi bir yerden alınması ve dikkat edilerek seçilmesi gerekir. Örneğin yağsız kıyma tavada çabuk toparlanacağı için lezzetli olmayacaktır. Mutlaka kıymanızın orta yağlı olmasına dikkat edin. Eğer seviyorsanız  damak zevkinize göre dana ve kuzu kıymayı karıştırabilirsiniz.

- Kullandığınız kıymanın 1 kez çekilmesi çok önemlidir. İki kez çekilen kıyma eriyebilir. Kıymayı kasaptan alır almaz buzdolabında bekletmeden hazırlanan köfte yapmak daha lezzetli olur.

Anne usulü köfte nasıl yapılır? En kolay anne köftesi tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü köfte nasıl yapılır? En kolay anne köftesi tarifi

- Eğer puf puf kabaran bir köfte yapmak istiyorsanız mutlaka harcın içerisine karbonat koymayı unutmayın. Köftelerin kabarması 600 gram kıymaya 1/2 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Karbonatın ölçüsünü kaçırmamaya çalışın, yoksa köfteleriniz sert olacaktır.

- Köfteyi hazırladıktan sonra 1 saat kadar dinlendirin. Kıyma, yoğurduğunuz kaba ve parmaklarınızın arasına yapışıyorsa köfte kıvamına gelmiş demektir.

- Köfteye yumurta eklemenin doğru olmadığını söyleseler de tavada yapılan köftenin dağılmasını önlemek için ekleyebilirsiniz. Eğer köftede yumurta kokusu hissetmek hoşuna gitmiyorsa biraz süt ekleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem olarak harca 2-3 kaşık galeta unu koymak da köftenin pişerken dağılmasını engeller. 

köfte yapmanın püf noktalartı

köfte yapmanın püf noktalartı

- Köfte harcını hazırlarken iki çay bardağı kadar zeytinyağı eklemek yumuşak olmasına yardımcı olacaktır. Rendelenmiş soğan, irmik kıvamında çekilmiş ekmek içi, maydanoz, karabiber, yenibahar ve tuz köfte içi gerekli malzemelerdir. Bunun dışında ekmek içini su yerine et suyunda ıslatabilirsiniz. 

- Köfte yaparken kullandığınız ekmeğin kabuk kısmı değil, mutlaka bayat ve iç kısmı olmasına özen gösterin.  Köftenin iyisi kısık ateşte pişirilenden çıkar. Bu yüzden dışının hafif kabuk bağlaması için öncelikle yüksek ateşte ters yüz etmek doğru bir tercihken sonrasında hemen ateşin altını kısmak gerekir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

meryem 5 yıl önce

merhaba köfte yapcaktim soganimi rendeledim fakat suyunu süzmeyi unuttum köftem cok sulu oldu napabilirim lutfen yardimci olur musunuz

Ayşim 3 yıl önce

Ben asla soğanın suyunu atmam.Köfteye lezzet veriyor.

Ozi 4 yıl önce

Selpakta bekletin

Fatma hanim 5 yıl önce

Köfte harcına İki çay bardağı zeytinyağı eklemek mi?

Toplam 4 beğeni