Sardalya balığı nasıl pişirilir? En kolay sardalya balığı tarifi

Sonbahar aylarının vazgeçilmez balıklarından biri olan sardalya, mutfaklarda pişmeye başladı. Bugün menünüze hem kolay hem de tadı muhteşem olan sardalya balığını ekleyebilirsiniz. Fırında kolayca yapabileceğiniz sardalya balığını yapmak 15 dakikanızı bile almayacak. İşte fırında sardalya balığının yapımı:

Balık sevenlerin çok beğeneceği aynı zamanda Omega 3 kaynağı olan sardalya balığı iltihaplı hastalıklarının önüne geçiyor. Her zaman yaptığınız klasik balık tariflerinin dışına çıkmak ve sıra dışı bir yemek deneyimi yaratmak için sardalya iyi bir tercih olacaktır. En az kirli balıklardan biri olan sardalya balığından daha fazla vitamin almak istiyorsanız fırında olan yöntemini deneyebilirsiniz. Kendine özgü rengi ve görünümü ile dikkat çeken sardalya balığı, lezzetli balık yemeklerinin başrol oyuncusu olmak için idealdir. Ülkemizdeki en popüler balık türlerinden biri olan hamsi ile benzerlik taşımasıyla ön plana çıkar. 

Sardalya balığı nasıl temizlenir? Sardalya balığının taze olduğu nasıl anlaşılırİLİŞKİLİ HABERSardalya balığı nasıl temizlenir? Sardalya balığının taze olduğu nasıl anlaşılır

  • Sardalyanın çiğ ve pişmiş durumdaki kalori değerleri farklılık gösterir. 1 adet standart boyutlarda sardalyanın kalorisi 41 değerine denk gelir. Orta porsiyon sardalya tabağının kalorisi ise 90 karşılığındadır. Sardalya balığının en avantajlı yönlerinden biri de farklı pişirme yöntemlerine açık olmasıdır. Yemek tarifi için kullanılıyorsa sardalya fırın yapmak iyi bir seçenektir. Lezzetli baharatlar, soğan ve sarımsak gibi malzemelerle çeşnilendirilen sardalyaları fırına atmak mutlaka hoşunuza gidecektir.

FIRINDA SARDALYA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram sardalya balığı
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Sardalya tuzlama nasıl yapılır? ÇanakkaleİLİŞKİLİ HABERSardalya tuzlama nasıl yapılır? Çanakkale'nin meşhur sardalya tuzlama tarifi

YAPILIŞI

Balıkları güzelce temizleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Daha sonra tuzu ve zeytinyağını döküp, yuvarlak doğranmış soğanları ilave edin.

180 derece fırında balığı kızarana kadar pişirin.

Yanında bol yeşillikle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0