En kolay kartopu tatlısı nasıl yapılır? Pratik kartopu tatlısının tarifi

Çay saatlerinin yanına yapabileceğiniz farklı bir tarif arıyorsanız kartopu tatlısı tam size göre. Hem yapımı çok basit hem de az malzeme ile yapılan kar topu tatlısı Türk kahvesinin yanında da ikram olarak hazırlayabilirsiniz. Pratik kartopu tatlısının tarifi:

Süt kremasının Hindistan cevizi ile buluşturan enfes kartopu tatlısı, damaklarınızı şenlendirecek türden. Basit bir şekilde hızlıca yaparak sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Damak tadınıza göre iç kısmına fındık, ceviz veya çikolata ekleyerek hazırlayacağınız kar topu tatlısını özel günlerinizde süsleyerek servis edebilir ve sevdiklerinizi şaşırtacak nefis bir tarif hazırlayabilirsiniz. 

KARTOPU TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı krema
1 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı Hindistan cevizi
10 adet fındık

Üzeri için;

80 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

kar topu tatlısı nasıl yapılır

kar topu tatlısı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde süt kremasını ve toz şekeri yüksek hızda çırpın. Ardından şeker eridiğinde hindistan cevizini ilave edin.

Kurabiye hamuruna benzeyen bir hamur elde ettiğinizde ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortasına bütün fındık ilave edip, yuvarlayın.

1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip, üzerine Antep fıstığı tozu serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0