Lezzetli sarık poğaça tarifi

Altın günlerinde ya da misafirlerinizin geleceği günde lezzetli bir poğaça aynı zamanda süslü bir şeyler hazırlamak istiyorsanız sarık poğaça tarifini hazırlayabilirsiniz. Lezzetli sarık poğaçanın tarifi haberimizin detaylarında...

Sıradan poğaça tariflerinden sıkılanlar için hem leziz hem de kolay bir poğaça tarifimiz var. Görünümüyle kendine hayran bırakan sarık poğaça vazgeçilmeziniz olacak. Klasiklerden uzak enfes sarık poğaçanın tarifi için yazımızı inceleyebilirsiniz.

SARIK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
1, 5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine;

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp diğerlerini derin bir kabın içerisine alın. Ardından  sıvı yağ ,süt, tuz ,şeker, mayayı koyup karıştırın.

Üzerine unu eleyerek yavaş yavaş ilave ederek iyice yoğurun. 

10 dakika beklettikten sonra tereyağını eritin. 

Bekletilen hamurdan 6 beze oluşturun. 

Bezelerden 3 tanesini servis tabağını büyüklüğünde açıp, her katına tereyağ sürün.

Son bezeye de sürüp katlayın. Bezelerin her birini 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra şeritler halinde kesin.

Kesilen hamurları rulo şeklini verip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerilerine yumurta sürdükten sonra 180 derecede kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0