Arabaşı hangi yöreye ait? En kolay arabaşı çorbası nasıl yapılır? Arabaşı çorbası tarifi

İç Anadolu'nun vazgeçilmez lezzeti olan arabaşı, yapılışı ve tadı ile sınırları aşmıştır. Ana yemek yanında servis edilen arabaşı, kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken püf noktaları var. Peki en kolay arabaşı çorbası nasıl yapılır, arabaşı nedir ve nerenindir sorularının cevabı yazımızın detaylarında yer alıyor. Hadi gelin arabaşı nasıl yapılır bakalım.

Sadece, un, tuz ve su ile yapılan arabaşı hamuru, kışın gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte İç Anadolu'nun sofralarından eksik olmuyor. Asırlardır Karaman, Konya, Kayseri ve Yozgat yörelerinde severek tüketilen bu hamur aslında çorbaların içerisinde kullanılıyor. Arabaşı çorbası, Türk mutfağının İç Anadolu'ya özgü çorbasıdır. Yozgat Belediyesi tarafından 2012 yılında Türk Standartları Enstitüsü'ne tescil ettirilmiştir ancak Eskişehir, Karaman, Konya, Kayseri, Kırşehir, Afyon, Nevşehir gibi illerin mutfak kültüründe de yer alır. Peki arabaşı hamuru nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İşte soruların yanıtı...

ARABAŞI HANGİ YÖREYE AİT

Ülkenin birçok kesiminde severek tüketilen arabaşı çorbası, Sivas'ta Yozgat ve Kayseri'ye yakın olan bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Ayriyeten Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde de arabaşı çorbası yapılmaktadır.

Arabaşı çorbası hangi yöreye ait

Arabaşı çorbası hangi yöreye ait

ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

6 su bardağı su
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı un 

Unu inceltmek için;

2,5 su bardağı su

arabaşı hamuru tarifi

arabaşı hamuru tarifi

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine suyu koyun ve kaynamasını sağlayın.

Kaynayan suya tuzu da ekledikten sonra unu 2 buçuk su bardağı suyun içerisinde inceltin.

İncelttikten sonra süzgeçten geçirip kaynayan suya ilave edin.

Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. 5 dakika daha kaynattıktan sonra tepsiye dökün.

Soğuduktan sonra keserek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0