Çıtır çıtır ballı tahinli sarma tarifi

Sıradan tariflerden sıkılanlar için yufka ile hazırlanan içerisine bal ve tahin eklenerek tatlandırılan enfes, üstelik marketlerde kapış kapış satılan sarma tarifini detaylı bir şekilde sizler için hazırladık. Yapımı oldukça kolay olan ballı tahinli sarmanın tarifini hazırladığımız yazıda bulabilirsiniz.

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerden olan tahinin, balla uyumu ile ortaya çıkan lezzet çayın yanında size eşlik edecek. Hamur açmakta zorlananlar için yufkalarla hazırlanan çok pratik ve kolay bir lezzet. Özellikle balı sevmeyen çocuklara yapabileceğiniz keyifli bir tatlı. İşte sağlığa iyi gelen çıtır çıtır tarif:

BALLI TAHİNLİ SARMA

MALZEMELER

1 buçuk su bardağı tahin
3 adet yufka
1 su bardağı bal
1 yumurta sarısı
1 su bardağı çekilmiş fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı mahlep

YAPILIŞI

Derin bir kapta çekilmiş fındık, tahin, bal ve mahlep koyup karıştırın. Daha sonra yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine açın.

Açtığınız yufkanın üzerine hazırladığınız harcı 3 yufkaya eşit olacak şekilde paylaştırın. Yufkanın üzerine yayın. Daha sonra ikinciyi yufkayı da hemen üstüne yerleştirin. Üçüncü yufkayı da koyduktan sonra kalan harcı da bu yufkanın üzerine yayın.

Bu işlemi bitirdikten sonra yufkaları ortadan ikiye ayırın. Ayırdıktan sonra yuvarlak taraftan rulo şeklinde sarın. Hepsini rulo şeklinde yaptıktan sonra 5 cm eninde çapraz bir şekilde kesin.

Fırın tepsisini yağladıktan sonra kestiğiniz yufkaları tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp üstlerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yumurta kabuklarının farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Yumurta kabuklarının farklı kullanım alanları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0