10 dakikada kıymalı poğaça tarifi! Kıymalı poğaça nasıl yapılır?

Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen sabah kahvaltılarından çay saatlerine kadar uzanan lezzetiyle sevilen kıymalı poğaçayı, sahur için denemeye ne dersiniz? İşte sizler için hazırladığımız 10 dakikada kıymalı poğaça tarifi! Peki kıymalı poğaça nasıl yapılır?

Kıymalı olarak hazırlanan tariflerinden lezzeti herkes tarafından bilinir. Özellikle hamur işlerine çok yakışan kıyma ile sizlere muhteşem bir tarifi sunuyoruz. Günün her saatinde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes kıymalı poğaçayı eminiz sizler de çok beğeneceksiniz. Çayla beraber enfes olan kıymalı poğaça kendine hayran bırakıyor. Soğan ve kıymalı iç harcı ile damaklarda iz bırakacak olan bu poğaça tarifini misafirleriniz de çok beğenecek.  Yumuşacık poğaça hamuru ve kıymalı iç harç ile hazırlanan, kıymalı poğaça çayın yanına çok yakışıyor. Klasik poğaça tariflerinden sıkılanlar için de, ideal bir seçim niteliğinde. Üstelik muhteşem doyurucu olan kıymalı poğaçayı denemeye hazır mısınız?

  • Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Poğaçanın kabarmasını istiyorsanız, yaş maya kullanabilirsiniz.
     
  • Tarifte yaş maya kullanacaksanız, hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.
     
  • Maya kullanmadan kabarması için, kabartma tozuna ek olarak bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
     
  • Poğaçalara şekil verirken elinize yapışmasını istemiyorsanız, avuçlarınızı sıvıyağla yağlayın.

Mayasız poğaça nasıl yapılır? Maya kullanmadan yapılan pofuduk poğaçaİLİŞKİLİ HABERMayasız poğaça nasıl yapılır? Maya kullanmadan yapılan pofuduk poğaça

kıymalı poğaça

kıymalı poğaça

KIYMALI POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket maya
2 adet yumurta
6 bardak un

İçi için;

200 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Üstü için;
Yumurta sarısı

En kolay dereotlu poğaça nasıl yapılır? 5 dakikada dereotlu poğaçaİLİŞKİLİ HABEREn kolay dereotlu poğaça nasıl yapılır? 5 dakikada dereotlu poğaça

Kıymalı poğaça tarifi

Kıymalı poğaça tarifi

YAPILIŞI

Ilık süt ile suyu derin bir kabın içerisine dökün. Daha sonra mayayı ve toz şekeri döküp karıştırın. Biraz bekledikten sonra yumurta aklarını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin ve üstünü yine streç filmle kaplayıp mayalanması için 1 saat kadar bekleyin.

Ayrı bir kabın içerisinde kıymalı iç harcı hazırlayabilirsiniz. İnce ince doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun. Ardından  üstüne kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. 

Pratik 5 dakikada poğaça nasıl yapılır? En pratik poğaçanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPratik 5 dakikada poğaça nasıl yapılır? En pratik poğaçanın püf noktaları

kolay poğaça

kolay poğaça

Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.

Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak içerisine kıymalı harç koyup, yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin.

Sonrasında üzerine yumurta sürüp, susam ya da çörek otu serptikten sonra 200 derece kızarana pişirin.

Afiyet olsun...

KIYMALI POĞAÇANIN KALORİSİ NE KADAR?

  • Bir adet kıymalı poğaça, yaklaşık 175 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksektir.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Makbule 1 yıl önce

Un ne zaman ekleniyor

Toplam 1 beğeni